Muamer Škrijelj osuđen pred Osnovnim sudom na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine, jer je tokom 2010. godine nesavesno lečio pacijentkinju L. R.

13 gresk 620x0 

GINEKOLOG Opšte bolnice u Novom Pazaru Muamer Škrijelj osuđen je pred Osnovnim sudom na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine, zbog toga što je tokom 2010. godine nesavesno lečio pacijentkinju L. R. Presuda je pravosnažna, a osim uslovne zatvorske kazne ginekologu je izrečena i zabrana obavljanja delatnosti akušera u naredne tri godine

Doktor Škrijelj proglašen je krivim za izvršenje krivičnog dela teško delo protiv zdravlja, kako se navodi u presudi, a sve zbog toga što je tokom septembra i oktobra 2010. učinio više propusta prilikom pružanja lekarske pomoći porodilji L. R. čime joj je teško narušio zdravlje. 

Na sudu je utvrđeno da je Škrijelj tada primenio očigledno nepodoban način lečenja, nije primenio odgovarajuće higijenske mere i nesavesno je postupao, zbog čega je L. R. morala biti operisana u Kragujevcu. Tamo su joj odstranjeni materica i drugi reproduktivni organi. Pacijentkinja je tada jedva preživela i lišena je mogućnosti daljeg rađanja.

Izvor:novosti