Već penzionisani Nino Pekarić i Srđan Žakula i dalje čekaju novac od Vojvodine

fk novi pazar12

Poslednja novembarska sednica Disciplinske komisije FSS, uz obilje materijala i brojki da glava zaboli, okončana je po već oprobanoj odluci – suspenzijom učesnika takmičenja na državnom nivou, zbog dugovanja prema bivšim trenerima i fudbalerima.

Od 14. januara, s prvim satima prelaznog roka, biće stavljena rampa na registraciju novajlija u osam klubova Super i Prve lige. Naizgled, ništa novo.

Suštinski, još jedan lakmus papir dubioze srpskih klubova i ogledalo neodgovornog poslovanja i rasipanja tuđim (našim) parama. Uz zajednički imenitelj – srpski fudbal troši dane čekajući zdravu i poštenu privatizaciju…

Prošlog leta, upravo, zbog nemogućnosti da isplati dugovanja, sa fudbalske scene ponovo je nestala Jagodina.

Nekada osvajač Kupa Srbije i dva puta učesnik u kvalifikacijama za Ligu Evrope, fuzijom sa administrativno i nefer u Srpskoj ligi ostavljenim Tabanima, likvidirao je dugove i ponudio jedan od modela izvrdavanja propisa i veštačkog rešenja problema.

Ovog puta, sve se glasnije priča da će istom stazom Novi Pazar i čačanski Borac. Novopazarski spisak je i najduži, sa 45 nekadašnjih trenera i prvotimaca. Pojedine tužbe datiraju i od pre pet godina! (Sportski žurnal)