Ukupno tri od jedanest kamiona koji su iz Turske krenuli sa neophodnim materijalom za rekonstrukciju puta Novi Pazar – Tutin, stigla su u Carinsku ispostavu Novi Pazar.

kamion 

 

Značajna vest s obzirom na to da ka tom putu gravitira više od 150.000 meštana. Izvođač radova na rekonstrukciji puta je turska kompanija “Tašjapi”. Delovi magistralnog puta od Novog Pazara do Tutina obnavljani su prethodnih godina. Međutim, zbog dotrajalosti i geoloških odlika terena, put je deformisan, pa su potanjanja asfalta, klizišta i oštećenja, današnji izgled kolovoza.

Ugovor je vredan 24 miliona evra i podrazumeva izradu idejnog projekta, izradu plana detaljne regulacije i izvođenje radova, u dužini od 20,5 kilometara.Ugovor su krajem godine potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Miahajlović, predsednik kompanije “Tašjapi” i v. d. direktora “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador Turske u Srbije Tanžu Bilgič. (rtv)