Stevanović: Novi Pazar postaje novo žarište (Video)

U Srbiji je od korona virusa obolelo 1.624 ljudi

Screenshot 2020 04 04 at 15.27.01 2

Doktor Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike KCS, potvrdio je danas na konferenciji da se novo žarište epidemije, po broju obolelih u Srbiji, polako formira u Novom Pazaru.

- U Novom Pazaru imamo formiranje novog žarišta. Već se radi na osposobljavanju nove privremene bolnice. Danas je jedan broj respiratora poslat za Novi Pazar. Takođe, poslata je i dodatna lekarska ekipa, koja zajedno sa tamošnjim zdravstvenim kadrom, radi.

Od 13 uzoraka upućenih iz novopazarske Opšte bolnice, 11 je pozitivnih na Covid-19, izjavio je direktor Opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović. On je sinoć u Dnevniku RTV Novi Pazar kazao da je reč je o pandemiji sa kojim se suočava čitav svet.

Prvi slučaj zabeležen 2. aprila

Korona virus je prvi put u Novom Pazaru potvrđen 2. aprila, ali se taj broj za 24 sata drastično uvećao, javlja RTV Novi Pazar.

Problem u Novom Pazaru javio se jer je u poslednjih mesec dana smo veliki broj lica doputovao iz zemalja u kojima je dijagnostifikovan virus, i pojačana je aktivnost građana što dovodi do povećanog proja kontakata.

Stoga je epidemiološka situacija u Novom Pazaru bila nestabilna, naročito uzimajući u obzir činjenicu da je u susednim opštinama bilo pozitinih slučajeva.

(telegraf)

Komentari  
-16 # mehmed 2020-04-04 16:31
Vucic u ponedjaljak krece u taj strasni Novi Pazar .

Dali ce Vucic u ponoj zastitnoj opremi sa Vulinovim sljemom na glavi

u nekom maskiranom transprorteru ponjeti te Respiratore Ljajicu , za NJIJOVO prezivljavanje na Izborima .
Prijavi moderatru
+7 # Sandzaklija xy 2020-04-04 16:32
Ako i jedan od onih u restoranu prije dan, dva bude imao kontak sa prvim obolelim, treba da odgovaraju i Zukorlic i njegova bradata kamarila. Krivicno. Zbog narusavanja trenutnih mjera i ugrozavanja gradjana Novog Pazara, Sandzaka i Srbije.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click