Kulturni centar Novi Pazar i koncertna dvorana ovih dana biće opremljeni najsavremenijom bioskopskom opremom, kojom će kvalitet svih filmskih projekcija biti znatno bolji u odnosu na brojne gradove u zemlji. Incijator ovog projekta unapređnja bioskopske sale je Grad Novi Pazar, a gradonačelnik Nihat Biševac, sa saradnicima, obišao je radove na instalaciji opreme.

oprema 

Nov savremni projektor sa znatno jačim svjelom i bojama, novo posebno dizajnirano bioskopsko platno, novi sistem ozvučenja kao i prateća oprema znatno će poboljšati ugođaj svim ljubiteljima filma. Grad Novi Pazar ove godine, kao i prošle, ulaže u unapređnje uslova za razvoj kulture. Tako da iz godine u godinu Kulturni centar napreduje na planu osvaremenjavanja. Pod pokroviteljstvom Grada , Kulturnog centra, Filmskog centra Srbije i Ministrastva kulture bioskopska sala od sada posjeduje nasavreminiju opremu za projekcije za koju je izdvojeno blizu 15 miliona dinara.

” Možemo biti veoma zadovoljni kao i svi ljubitelji filma i bioskopa, jer je ova oprema jedna od boljih u Srbiji. Pored Beograda i Novog Sada, Novi Pazar je treći grad u Srbiji sa ovakvom opremom. Grad Novi Pazar je učestvovao u finansiranju projekta sa oko četiri miliona dinara. Čestitam direktoru Kulturnog centra, Huseinu Memiću, koji je novac za projekat obezbedio i preko drugih institucija, ” rekao je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

” Grad je bio inicijator kupovine opreme. Zahvaljujući i Ministartvu kulture i Filmskom centru Srbije uspjeli smo da riješimo jedan dugogodišnji problem. Ja se nadasm da će, kad počne sa radom, bioskopska sala opet biti puna. Da smo na dobrom putu pokazuje činjenica da je prije dvadesetak godina bioskop u Novom Pazaru bio jedan od najposjećenijih u zemlji ” rekao je direktor Kulturnog centra, Husen Memić.

Stručnjaci angažovani na postavljanju projektora i ozvučenja kažu da je riječ o najboljim markama kada je u pitanju bioskopska oprema koja daje znatno bolji audio-vizuelni ugođaj publici.

” Projektor ima laser što mu daje mnogo duži radni vijek, mnogo je praktičniji, ima jače i veće osvetljenje, izražajnije bolje, bolji kontrast i sve ostalo, tako da je ovo najbolje što je Kulturni centar mogao da kupi u ovom trenutku”, kaže Dušan Dragičević iz firme TSE.

Radovi će biti okončani za nekoliko dana, a prve projekcije filmofili mogu za jedna mjesec. (rtv)