Novi Pazar - Dečji dispanzer radi po novom režimu, ambulanta Medicine rada dostupna odraslima

Sve informacije o radu pedijatara, bilo da je reč o starom ili novom dispanzeru, roditelji novopazarske dece mogu dobiti na internet prezentaciji Doma zdravlja, gde su objavljeni kontakt telefoni.

bolnica izmene 23.03 08 

"Izvršena je reorganizacija službe, zbog vanrednog stanja. Prva smena počinje od 7 i taje do 12:30.Tada počinje druga smena, koja se završava u 18 sati.

Molim roditelje da, zbog zdravlja dece i njih samih, dispanzer posećuju samo kada za to postoje ozbiljne indikacije. Dispanzer će raditi od 7 do 18 sati, a od 18 do 22 časa, radiće samo stari školski dispanzer, gde će dežurati po jedan lekar i jedna medicinska sestra, za slučaj preke potrebe. Telefoni su, ponavljam objavljeni na sajtu Doma zdavlja Novi Pazar i svi lekari su apsolurno dostupni", kazala je dr Despotović.

Prva i druga smena vikendom, dok traje vanredno stanje  odvijaće se, po njenim rečima, samo u starom, gornjem dispanzeru.

Što se odraslih korisnika usluga zdravstvene zaštite tiče, ambulanta Medicine rada će u  novonastalim okolnostima biti dostpuna svim pacijentima, bez obzira na izabranog lekara, i na to da li im je zdravena knjižica overena ili ne.

"Ovo je ambulanta gde će se javljati svi pacijenti sa teritorije grada Novog Pazara, koji imaju povišenu temperature i simptome slične gripu. Tu pre svega mislim na uporan, dugotrajan kašalj, i teško disanje. Ambulanta će, zbog novog režima radnog vremena u  Domu zdravlja, pacijente primati od 7 do 18 sati. Opremljena je po svim standardima, tako da još jednom molim sugrađane da u narednom periodu ne idu u Dom zdravlja i Hitnu pomoć", apelovao je direktor Doma zdravlja, dr Ervin Ćorović.

Za pacijente sa navedenim zdravstvenim tegobama dostupni su i brojevi telefona, fiksni kontakt telefon Medicine rada i tri mobilna broja,  koje mogu  pozvati u toku navedenog radnog vremena. Tako ih  dežurni lekar može uputiti kome tačno da se jave i šta da rade.

"Za sve ostale pacijente, koji nemaju temperature i simptome poput gripa, a to se pre svega odnosi na hronične bolesnike, molba je da se jave na brojeve telefona svojih izabranih lekara, koji su dostupni na sajtu Doma zdravlja, u medijima i na društvenim mrežama", poručio je direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović.

Pratite sve informacije o radu Doma zdravlja na www.dznovipazar.rs

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 26    B.Polje 6
 Sjenica 1    Rožaje 0
 Tutin 0    Plav 0
 Prijepolje 5    Gusinje 0
 Priboj 3    Pljevlja 0
 N.Varoš 5    Berane 0
Podaci ažurirani 07.04.2020 godine

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click