Novi Pazar - Svi koji imaju visoku temperaturu, kašalj i teško dišu, treba da se jave u Medicinu rada, a ne na Hitnu ili Opštu praksu

Ambulanta Medicine rada tokom vanrednog stanja primaće sve pacijente koji imaju povišenu temperaturu i simptome slične gripu, poput dugotrajnog kašlja i teškog disanja, najavio je danas direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović.

korona virus 

On je kazao da će ambulanta biti dostupna svim pacijentima, bez obzira ko im je izabrani lekar i da li im je overena zdravstvena knjižica.

“Ambulanta će raditi od sedam do 18 časova i opremljena je po svim standardima. Pacijente sa takvim simptomima molim da u narednom periodu ne idu u Dom zdravlja ili na Hitnu pomoć”, rekao je Ćorović.

On je dodao da su na sajtu Doma zdravlja objavljeni brojevi telefona ambulanti i dežurnih lekara koje pacijenti u toku radnog vremena mogu pozvati i dobiti sve neophodne informacije.

Zbog novonastale situacije promenjen je i režim rada Dečijeg dispanzera koji će raditi od sedam do 18 časova, dok će u starom školskom dispanzeru, od 18 do 22 časa, dežurati po jedan lekar i medicinska sestra za hitne slučajeve. 

Komentari  
+2 # Bošnjak 2020-03-23 22:43
Ovo je dobro, da se zaštiti bolnica
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 26    B.Polje 6
 Sjenica 1    Rožaje 0
 Tutin 0    Plav 0
 Prijepolje 6    Gusinje 0
 Priboj 3    Pljevlja 0
 N.Varoš 5    Berane 0
Podaci ažurirani 07.04.2020 godine

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click