Novi Pazar: Maske zamenile farmerice

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar Rasim Ljajić, sa predstavnicima novopazarske gradske uprave i zdravstvenih ustanova, obišao je novopazarske proizvođače džinsa, koji u svojim pogodnima proizvode maske.

LjajicStig 678x377 1

Više od 30 privrednika u ovom gradu je samoinicijativno počeli su u svojim pogonima da proizvode maske, koje će biti podeljene nadležnim institucijama. Maske će prvo biti isporučene zdravstvenim ustanovama.

-Ovo je jedna logična stvar, koja je deo naše kulture i tradicije. Mobilisali smo se i organizovali smo se pre uvođenja vanrednog stanja – kaže vlasnik Dečije konfekcije „Stig“ Tigrin Kaćar.

Potpredsednik Vlade Ljajić je, prilikom obilaska pogona u kojima se šiju maske, rekao „da u ovoj krizi polažemo dva testa – test odgovornosti i test solidarnosti“.

-Ne znam da li ćemo položiti test odgovornosti, ali više nego sigurno je da ćemo položiti test solidarnosti i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija – naglasio je Ljajić.

Ljajić je pojasnio da kada je pomenuo odgovornost misli da se u ovom gradu malo poštuju preporuke i da ne može da razume „da neko ne vodi računa o sebi, svojoj porodici, ali i svom okruženju“. (Danas)

Komentari  
+24 # Hakala 2020-03-20 22:51
Potpredsedniče vlade gde su respiratori? Kakve maske za Rašku i Leposaviće? Meho drzavni sekretaru u ministarstvo zdravlja gde su respiratori? Vi ste lista SNS-a šta smo mi dobili što ste vi sa vladajućom koalicijom? Država dobija 300 respiratora, koliko potpredsednice vlade dobija Novi Pazar???
Prijavi moderatru
+6 # Vozac Autobusa 2020-03-21 08:05
E moj brate mismo zadnja rupa na sviralju u ovoj drzavi mi nezanimamo nikog nas moze samo Allah Dzelesanuhu da spasi kao sto nas je dosad i molimo se nasem gospodaru da nam pomogne a tesko nama sa tim ministrima ,mene je strah da se neka zaraza ne prenese preko repromaterijala sto se siju maske jer dosta je tog materijala iz kine trebalobi ko god sije te maske prvo da mu drzava pomogne u denzifikciju materijala pa da se siju maske
Prijavi moderatru
+2 # E@A 2020-03-21 10:31
Za svaku pohvalu su privrednici koji istinski pomažu narodu u ovim teškim trenucima. Nama nije problem samo virus, tek ćemo da osetimo probleme, a naziru se redovima za dečiji dodatak. Krojačke radnje otpuštaju radnike jer nema posla, a čim nema posla onda nema ni plate, a ako nema jedan meeec plate onda je problem nahrnit dijete koje traži da jede.
Od ovih političara se treba ogradit, sve neki ministri , zamenici, predsednici , a kad treba nešto da se uradi za narod nesposobni, hadaljevi. Samo su za lopovluk rođeni. On bi znao sad ove maske koje dobije kao poklon , tamo nekom da proda i stavi u džep, drugačije on ne zna da razmislja.

Apelujem na naše ljude , ako znate da negde može da se zaradi dnevnica, pola dnevnice pozovite ljude neka rade , znači im 10-15e.
Puno je ljudi ostalo bez posla, ušteđevine ako ima brzo će se potrošit.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 12    B.Polje 6
 Sjenica 1    Rožaje 0
 Tutin 0    Plav 0
 Prijepolje 3    Gusinje 0
 Priboj 1    Pljevlja 0
 N.Varoš 4    Berane 0
Podaci ažurirani 03.04.2020 godine

 1. Najnovije
 2. Najčitanije
 3. Komentari

Najbolje ocijenjeni korisnici

 • Face
  24 ( +218 )
 • Malo Morgen
  52 ( +195 )
 • Beli-beg
  2 ( +136 )
 • Sulejman Veličanstveni
  28 ( +91 )
 • Sejo
  13 ( +85 )
X

Right Click

No right click