U Novom Pazaru i Tutinu pod pojačanim epidemiološkim nadzorom oko 800 ljudi

Na području grada Novog Pazara i opšptine Tutin pod mere epidemiološkog nadzora u trajanju od 14 do 28 dana, danas je stavljeno 85 osoba 81 u Novom Pazaru i 4 u Tutinu).

novi pazar1 

Po rečima direktora Zavoda za javno zdravlje dr Šefadila Spahića, na području ove dve lokalne zajednice, pod pojačanim epidemiološkim nadzorom nalazi se ukupno 795 osoba (501 u Novom Pazaru i 294 u Tutnu).

-I dalje nemamo obolelih od korona virusa. Danas smo u nadležnu laboratoriju poslali još dva uzorka. Prethodnih dana smo dobili rezultate za 7 sumnjivih pacijenata i svi su bili negativni – ističe dr Spahić.

Ljudi koji se nalaze u izolaciji, u ovaj kraj su stigli iz inostranstva gde žive i rade ili su bili na godišnjem odmoru.

Danas je predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić, sa konferencije za novinare, uputio posebnu poruku „ljudima iz sandžačke dijaspore, da ostanu na mestima gde su se zadesili“, jer im je to ljudska i verska obaveza.Zukorlić je ocenio da „preneti virus namerno ili nenamerno je veliki zločin“. Poručio im je da budu u samoizolaciji, da sebi ne dopuste neodgovornost, a oni koji su ušli u zemlju da se pridržavaju svih propisanih mera. (Danas) 

X

Right Click

No right click