U Novom Pazaru i Tutinu 710 osoba pod nadzorom

Broj osoba koje se stavljaju pod produžen epidemiološki nadzor, u trajanju od 14 do 28 dana u zavisnosti iz kojeg područja dolaze, na području grada Novog Pazara i Tutina, svakodnevno se povećava.

2501 2 678x382 

Danas se pod nadzorom nalazi 710 osoba na području ove dve lokalne zajednice.

-Danas smo dobili rezultate testiranja za dva pacijenta i oni su negativni. Do sada smo testirali ukupno sedam osoba i svi su negativni. Oni su imali simptome koji su ukazivali na korona virus: visoka temperatura, kašljanje, kijanje, curenje iz nosa, kod četiri pacijenta u pitanju je bio sezonski virus.

I dalje na području Novog Pazara i Tutina, koje pokriva naš Zavod nema obolelih od korona virusa – rekao je za Danas direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru dr Šefadil Spahić.

U poslednja dva dana sa mera epidemiološkog nadzora od 14 dana „skinuto“ je ukupno 39 lica, juče 22 i danas 17. U novopazarskoj Opštoj bolnici, za medicinsko zbrinjavanje eventualno obolelih, spremno je 100 mesta.

Gradski štab za vanredne situacije danas je doneo odluku o poičetku čišćenja i dezinfikovanja javnih ustanova i ulica. Akcija počinje sutra i počinje od zdravstvenih ustanova i prostora oko njih.

Komentari  
0 # Narode 2020-03-20 17:16
Braco moja draga Muhamed s.a.v.s. za hidjamu je rekao da lijeci sve osim smrti. Zasto nebi neko probao da na nekom od lakse obolelig od korona virusa uradi hidjamu.Samo zamislite ako bi to usprlo kako bi se vera islam vrtoglavo sirila.A Allah najbolje zna.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Vijest5

 1. Najnovije
 2. Najčitanije
 3. Komentari

Najbolje ocijenjeni korisnici

 • Malo Morgen
  52 ( +195 )
 • Face
  19 ( +194 )
 • Beli-beg
  2 ( +136 )
 • Sulejman Veličanstveni
  28 ( +96 )
 • Sejo
  9 ( +81 )
X

Right Click

No right click