Počeo je period letnjih odmora. Manje je gužvi i automobila, pa je time i građevinska sezona u Novom Pazaru intenzivirana. Na više lokacija pored asfalterskih, izvode se i drugi važni infrastrukturni radovi.

gradjevinska sezona u punom jeku 

Iako se pripreme za asfaltiranje i drugi prateći infrastrukturni radovi trenutno izvode na više od 15 lokacija, nadlježni kažu da je to tek početak najveće do sada građevinske sezone u gradskim, prigradskim i seoskim područjima na teritoriji Novog Pazara. Radnici i mehanizacija javnih preduzeća i glavnog izvođača radova ubrzano rade u Paralovu u Ulici Ive Andrića, na potezu od Hadži-Mehove ka Paralovskoj džamiji, kako bi ta ulica već za vikend bila spremna za asfaltiranje, i to u dužini od preko 500 metara.

Mještani ovog dijela Novog Pazara mogu se pohvaliti da žive u jednoj od najširih ulica u gradu, to znaju i vozači pa često koriste taj putni pravac.

Koliko je važno imati asfalt do svoje kuće znaju najbolje oni koji asfalt do sada nisu imali. Za njih to znači rješenje dugogodišnjih problema, spas od rupa, blata i prašine, to za Radio televiziju Novi Pazar potvrđuje mještanin Paralova Aldin Hajdarpašić.

Hajdarpašić kaže da su mještani tog naselja zadovoljni i predhodno realizovanim projektom, izradnjom Buster stanice i pumpi za vodosnabdjevanje u visinskim zonama.

Trenutno se pripreme za asfaltiranje ulica realizuju u Selakovcu, Potoku, Ćerimiđinici, Postenju i Jaliji. Radi se i na Rekreacionom centru i sportskim terenima u Šutenovcu. 

Izvor/Foto: Rtvnp