Novopazarski ribolovci organizuju akciju čišćenja jezera Gazivode

U nedelju, 9. juna od 9 časova novopazarki ribolovci kreću u akciju čišćenja jezera Gazivode.

lpkočliukjzdfghjk 

 

Predsednik udruženja ribolovaca Novog Pazara Elvir Hodžić organizovao je ovu akciju kako bi se uklonili velike količine otpada koji se nakupio na površini jezera Gazivode nakon obilnih padavina koje su pogodile ovaj region. Kako je najavljeno, akciji se pridružuju ORA ”Ribariće 2019” obezbeđujući logistiku u hrani, vodi prevozu i medijskoj prezentaciji, Sportski savez Novog Pazar, koji obezbeđuje prevoz i Javno komunalno preduzeće ”Gradska čistoća” sa kamionom za transport sakupljene PET ambalaže.

U ime ORA “Ribariće 2019”, akciju je podržao komadant Omladinske radne akcije, Kasim Zoranić. Direktor Sportskog saveza Novog Pazara Emir Mehmedović organizuje transport za akcijaše i sve koji žele da se pridruže aciji čišćenja jezera Gazivode. 

Ribarićko jezero je nastalo 1977. godine, pregrađivanjem reke Ibar u gornjem toku. Pripada opštinama Tutin i Zubin Potok, a malim delom opštini Novi Pazar. U poslednje dve decenije ono je Novopazarcima, Tutincima i stanovnicima Ibarskog Kolašina domaće „more“. Više hiljada stanovnika iz ovog kraja izgradilo je vikendice, kuće za stanovanje i splavove. Ovo jezero je jedan od turističkih potencijala opština koje se sreću na njemu.

Nakon 35 godina u Novom Pazaru će biti organizovana Omladinska radna akcija “Ribariće 2019”. Mladići i devojke iz Sandžaka radiće na uređenju plaže, ribolovačke i pešačke staze, kao i prostora za veslački i kajakaški klub na obali. Realizacija Omladinske radne akcije je najavljena u smenama od juna do avgusta.

Zainteresovani građani se mogu prijaviti za akciju čišćenja na brojeve telefona:

0655308505 – Izet
0656517517 – Elvir

Izvor:Rtvnp

Komentari
+7 # Ribar 2019-06-08 19:56
Povedite ove što ste zaposlili bez i sa kupljenim diplomama biće vas djuture
Prijavi moderatru
+5 # Nana 2019-06-08 20:22
Povelji bi oni nego su ih turilji na šefovska mesta pa da cipile ne isprljaju moraju posljene na ekran kamere snimanja zgoda moda
Prijavi moderatru
+5 # Dedo 2019-06-08 21:07
Hej djavo vas neizio taman tako oni su do pre nekoljiko bili peraćikola, vozaći, besposljeni znaju šta je krampa lopata metla to im nije strano pa malo da ih podsete kako su ih turilji u te fotelje, nije zgoreg da ih malo primire mlogo su se osileli
Prijavi moderatru
+1 # Olivera 2019-06-08 21:13
Bravo za Pazarce, kad se Tutinci ne sete, već im i odgovara da gledaju smeće u jezeru. I na ovom primeru je očigledno da je SDP ubedljivo bolja, životnija, preduzimljivija stranka od SDA.
Međutim, ako južne Sandžaklije nastave sa zagađenjem Ibra, džaba svaka akcija severnih Sandžaklija. Milovi kaljavci treba da shvate da im je država ekološka. Ili je to ipak samo fraza.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click