Nema izgovora zašto đubre nije izručeno u kamion i izražavanje neverice i osude, najzastupljeniji su komentari stranaca na snimak iz Novog Pazara, na kome se vidi bager koji, tokom prvog dana aktuelnih poplava nakupljeno smeće vadi iz reke i baca u vodu sa druge strane mosta.

sdfghjhgfdsfgh

Fejsbuk stranica "Severe Weather Europe", koja objavljuje fotografije i snimke ekstremnih prirodnih pojava iz celog sveta, snimak iz Novog Pazara od juče do jutros je objavila čak sedam puta, sa komentarima neverice, kao što su: Srtvarano?, Stvarno?!?!, a ponovljene snimke sa: "Za slučaj da vam je ovo promaklo".

A komentarisali su pratioci iz celog sveta, šokirani koliko je ekološka svest u Srbiji na niskom nivou, a pojedini su prešli granicu zgražavanja i postali prilično uvredljivi.

Najčitanije danas 

asdfghjgfdsa

- To su jednostavno glupi Srbi, ništa ne mogu da shvate - jedan je od takvih

A ja ovde brinem da li da ostavim čep na tetrapaku mleka, kad ga stavljam u kantu za reciklažu.

- Tako se tamo radi. Nemaju obrazovanja, nemaju osećaja za moral. Glupi ljudi!

"Neprihvatljivo" i "besmisleno" često se upotrebljavane reči u komentarima, kao i da u ovakvom ponašanju "nema pameti".

- Čiste reku, baš lepo... Oh, čekaj.

asdfghjhgdsfghjkhgfd

- Tužno je videti ljude koji nisu svesni štete koju čine našoj prelepoj planeti. Počnit da ih obrazujete.

- Srbi su baš promućurni!

Pretpostavljam da se na sledećem mostu nizvodno nalazi drugi bager. Umesto da reše problem, samo ga prosleđuju.

- Niste mogli da izručite đubre u kamion, kao normalna ljudska biće?

 Ovo ovde je pravo ludilo, i to dolazi od nadležnih!

Pokušaj jednog od "komentatora" iz Srbije da objasni da nije bilo vremena za dovoženje kamiona niti prostora za manevrisanje, nije prihvaćen. Kažu, čak bi i mreža bila dovoljna da se pokupi sve to đubre.

sadfghjhgfdsa

- Gde bi našli mrežu na vreme? Verovatno u toj prljavoj vodi, druže

Međutim, kako se u međuvrenu saznalo, na ovom mostu na reci Raški nanos mulja stvorio je čep, koji je pretio da ugrozi most, ali i da se reka izlije. Probijajući zagušenje, bagerista je pokupio i đubre koje se nakupilo, i koje je suštinski i najuočljivije.

Bilo je onih koji su to sami zaključili:

- Koristite mozak, ljudi. Umesto da mislite da bi neko sa pristupom teškoj mašineriji bio toliko iracionalan da ovo bezrazložno radi, pomislite postoji li racionalno objašnjenje. Očigledno moraju da raščiste đubre da most ne bi zagradio vodu i poplavio naselje. Takođe je moguće da se đubre nakupilo zbog poplave - jedan je od komentara objave "Severe Weather Europe" stranice.

- Mnogo eksperata se bavi ovakvim katastrofama. Poplava nadođe brzo i odluke mora da se donesu brzo - imao je razumevanja još poneko.

sdfghjkhgfds

Pogledajte VIDEO: U Novom Pazaru uklanjaju smeće sa jedne strane mosta, bacaju sa druge strane... (Video)

Izvor:Blic/ Foto: Screenshot Fcb