Muslimani u Sandžaku noćni namazom obilježili su jednu od najvažnijih noći u islamskom kalendaru, noć Lejletul-Kadr, najodabraniju noć u godini, vrjedniju od hiljadu mjeseci.

fb img 1559346508284509956906638728674

Prisutnim vjernicima tom prilikom obratio se predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić uz poruku prostor Ejup-begove džamije ponovo će biti vakuf.

“Tog dana, prošle godine, ispred nas stajala je oronula Arap džamija. Allaha smo molili da što prije bude stavljena u funkciju. I evo, vrlo brzo bi trebalo, ako Bog da, zahvaljujući Allahu dž.š. i predanošću naših vjernika, da i ona bude na raspolaganju našim džematlijama, kao što je i ovaj trg i ova zgrada Islamskih ustanova od novembra mjeseca ponovo vakuf i vlasništvo Islamske zajednice. Ali ne zaboravite, draga braćo i sestre, da nas sad prozivaju ostaci Ejup-begove džamije.

Čvrsto vjerujemo i nadamo se da će prostor te džamije, koja je prije 60 godina porušena, ako Bog da, ponovo biti vakuf i ništa drugo. U tom smislu, draga braćo i sestre, neka je mubarek kadarska noć, neka je mubarek ostatak mjeseca Ramazana, da ga u zdravlju, veselju, rahatluku provedemo, iz njega izađemo oprošteni od grijeha i da ih još puno dočekamo u duhu Božijeg raziluka” – istakao je muftija Dudić. 

Izvor.Sana