Ramazanski ambijent oduševio brojne diplomate iz arapskih zemalja

srb top3 620x0 

Tokom meseca Ramazana, žitelje Novog Pazara svake večeri - osim ezana sa brojnih džamija - na večernju molitvu i iftar (obed posle celodnevnog posta) simbolično poziva i top koji se nešto pre 20 sati oglašava sa gradske tvrđave. Gradonačelnik Nihat Biševac, koji je četvrte večeri i sam ispalio jedan "plotun", kaže da je reč o vekovnoj tradiciji grada na Raški i Jošanici.

Top na gradskoj tvrđavi su zato posetili i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, te ambasadori Egipta, UAE, Libije, Palestine, Turske i Maroka koji su iz Beograda došli na iftar i oduševili se ne samo ovom atrakcijom, već i ramazanskim ambijentom u Novom Pazaru koji se uklopio u ovdašnju međunacionalnu toleranciju. 

sdrfgthzjukikoukjzhzgdf

Ovde je slično kao u Maroku, a hrana vam je raznovrsna i ukusna. Jedva čekam da ponovo dođem - poručio je ambasador Muhamd Amin Belhaj, dok je njegov kolega iz Palestine Mohamed Habhan posebno bio zadovoljan zbog činjenice da je dugogodišnji boravak u Srbiji, eto, "krunisao" i boravkom u jednom ovako svečarskom ambijentu.

Ovo je bila prilika da razgovaramo i o novim oblicima ekonomske, kulturne i sportske saradnje, a u planu je i organizovanje jedne investicione konferencije sa arapskim biznismenima - kaže potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić

Izvor:novosti