''Doniraj iftar'': Svetionik u Novom Pazaru osigura oko 160 iftara za siromašne

Humanitarna organizacija “Svetionik” i ovog ramazana, devetu godinu zaredom, sprovodi veliki humanitarni projekat “Ramazan je počeo, počni i ti” u okviru kojeg se realizuje i akcija “Doniraj iftar”.

WERTHZJERTZUKJ 

Ta organizacija uz pomoć donatora i volontera koji novac prikupljaju na štandu koji je postavljen na Gradskom šetalištu u Novom Pazaru, obezbeđuju iftare za sve Novopazarce koji nisu u mogućnosti da sebi i porodici osiguraju obroke tokom ramazana.

“Iftari se spremaju u restoranu “Avlija” gde 100-ak osoba dolazi svakoga dana da iftari. Za više od 60 osoba iftar nosimo na kućnu adresu jer te osobe nisu u stanju da dođu do restorana što zbog starosti, bolesti ili imaju malu decu. Većinu sredstava prikupimo na štandu, a ostatak sredstava uplate donatori na naš žiro račun”, rekao je predsednik Humanitarne organizacije “Svetionik” iz Novog Pazara Mirza Aličković.

Na iftare se na dnevnom nivou utroši više od 400 eura. U toku ramazana ova organizacija podeli i više stotina humanitarnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu.

Za obolelu Sabahetu Amčević, samohranu majku bolesne dece, korisnicu pomoći Humanitarne organizacije “Svetionik” ovo je jedini obrok u toku dugog dnevnog posta. Sa svojom decom u restoranu iftari svake večeri, ono što od hrane preostane nosi kući za sufur.

Izvor:Rtvnp

Komentari
0 # New World 2019-05-11 07:56
Narode doniraj... BNV je svoj novac od budzeta već istrošilo za privatne potrebe sulja i ostale bande...
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click