Humanitarna organizacija “Svetionik” i ovog ramazana, devetu godinu zaredom, sprovodi veliki humanitarni projekat “Ramazan je počeo, počni i ti” u okviru kojeg se realizuje i akcija “Doniraj iftar”.

WERTHZJERTZUKJ 

Ta organizacija uz pomoć donatora i volontera koji novac prikupljaju na štandu koji je postavljen na Gradskom šetalištu u Novom Pazaru, obezbeđuju iftare za sve Novopazarce koji nisu u mogućnosti da sebi i porodici osiguraju obroke tokom ramazana.

“Iftari se spremaju u restoranu “Avlija” gde 100-ak osoba dolazi svakoga dana da iftari. Za više od 60 osoba iftar nosimo na kućnu adresu jer te osobe nisu u stanju da dođu do restorana što zbog starosti, bolesti ili imaju malu decu. Većinu sredstava prikupimo na štandu, a ostatak sredstava uplate donatori na naš žiro račun”, rekao je predsednik Humanitarne organizacije “Svetionik” iz Novog Pazara Mirza Aličković.

Najčitanije danas 

Na iftare se na dnevnom nivou utroši više od 400 eura. U toku ramazana ova organizacija podeli i više stotina humanitarnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu.

Za obolelu Sabahetu Amčević, samohranu majku bolesne dece, korisnicu pomoći Humanitarne organizacije “Svetionik” ovo je jedini obrok u toku dugog dnevnog posta. Sa svojom decom u restoranu iftari svake večeri, ono što od hrane preostane nosi kući za sufur.

Izvor:Rtvnp