Dudić primio Hamada Muhameda El Vehaibija iz Saudijske Arabije

Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić primio je danas predstavnika Ministarstva za verska pitanja i vakufe Saudijske Arabije, poznatog kariju iz Rijada, Hamada Muhameda El Vehaibija, koji će ovog Ramazana biti na raspolaganju Islamskoj zajednici.

ertghrwadefrgthzhefgrthzj 

Gost iz Rijada je tom prilikom muftiji Dudiću preneo selame od ministra za verska pitanja i vakufe Saudijske Arabije dr. Abdulatifa Abdulaziza Alu Šejha.

Komentari
-5 # Sajo 2019-05-08 19:28
Evo kako su došli vehabije na ove prostore, veoma "plodnom" saradnjom Zukorlićeve IZ-e sa Saudijskim predstavnicima, što je i jedan od najvažnijih ciljeva ove države, da "vehabizuje" muslimane širom sveta.
Prijavi moderatru
0 # Bosnjak 2019-05-08 19:43
Opet Sajo :lol:
Ada Sajce ostavi se zlati ti vere vidi sta ima po carsiji imal sta novo :)))
Prijavi moderatru
+1 # Sajo 2019-05-08 21:54
Bosnjak- Mene ne zanima šta se radi po čaršiji i u tuđim životima, to je specijalnost Zukorlićevih "sledbenika", da ogovaraju, blate, i cinkaju sve one Bošnjake koji bar malo vrede.
Prijavi moderatru
-3 # Ano 2019-05-08 22:37
Tebe samo zanima šta radi Zukorlic, da pljucneš malo po njemu ... pa još u Ramazan
Prijavi moderatru
+2 # Sajo 2019-05-09 14:00
Ano- Samo odgovaram na optužbe, a to nije pljuvanje, pljuvanje je kad Zukorlićeva strana za ostale kaže da su nevernici, da su srpski rijastet, da je Ugljanin prodao 20 hiljada pušaka po Sandžaku, da je druga islamska zajednica para-islamska tvorevina, da su oni mravi, crvi, kjafiri, tako je Zukorlić govorio, a njegovi ljubitelji sve to odobravali i aplaudirali, što rade i dan danas.
Prijavi moderatru
+8 # Princip the 2019-05-08 23:42
Svo zlo po svijetu danas šire ovi Vehabije zajedno sa Cionistima.Daleko im kuća !
Prijavi moderatru
-1 # Ceda 2019-05-09 09:58
Zamolio bih bosnje za civilizovaniju diskusiju u vreme njihovog praznika. :D
Prijavi moderatru
+5 # Sajo 2019-05-09 14:03
Ceda- Kao što to tvoja srbadija radi civilizovano, jel tako? Ma daj, sve što ne valja, mi smo od vas poprimili.
Prijavi moderatru
+3 # Sajo 2019-05-09 17:19
Ceda- Ne postji kod muslimana praznik (prazno), kod nas mogu da postoje samo blagdani i značajni datumi i događaji.
Prijavi moderatru
+4 # Sesko Voja 2019-05-08 20:26
Ja i moja Rladikalna stlanka osecamo da nas Efendi-Vojvoda Zlukorlic revnosno radi na prlikupljanju novca kojim trleba da me isplacuje za ucinjenje usluge i za jos sta trleba da urladim za njega. Revnosno se prikluplja Zekat,a evo doveo je i ovog calmasa da iskamci koji euro kako bi mogao da nas placa.

Ovo znaci da slobodno mogu podici cenu sodera,a i za novu pricu o Rlasimu i Sulju. Vredan 'ODZA nema se sta reci.
Prijavi moderatru
+7 # Sajo 2019-05-08 21:56
Sesko Voja- Tako je.
Prijavi moderatru
-8 # Bosnjak 2019-05-08 22:42
Boj se Allaha blatis Ulemu za rad sendvica ili necije nagovora, zapitaj se sta pisete u ovim komentarima a IZuS predvodi Muftija Dudic ali vama je Zukorlic izgleda opsesija.
Molim Allaha dzelesanuhu da se smiluje svima i ukabuli Post postacima. Amin
Prijavi moderatru
+7 # eso 2019-05-08 23:35
Nije opcesija zamrzivač nego ovaj hadalj dudić koji propagira one koji su zalutali u veri.Samo jedan dan kad se desi to da se neki od vehabosa digne u vazduh i ubije ovu Bošnjačku omladinu.Dalje nam kuća od ovih pahćara iz SA.
Prijavi moderatru
-7 # Ene 2019-05-09 00:06
Sve da je tako, a nije, zapitajmo se sta izlazi iz nasih usta za vreme Ramazana?
O, razumom obdareni,
- iskoristite Ranazan i ocistite dusu od grijeha i obuzdajte ogavne misli i rijeci, zaradjujte sevape a ne grijehe. Najmanje sto mozete da uradite je da kupite malo hrane i nahranite nekog ko nema da jede (bilo koje vjere da je) i znajte ovo zlatno
pravilo - koliko god da ste pomogli drugom, vi ste jos vise pomogli sebi jer tako cistite dusu i postajete humaniji i bolji...
Prijavi moderatru
+5 # Sajo 2019-05-09 14:16
Ene- Hajde ti s tvojim dersovima, danas svi drže dersove a rade što im do ruke dođe, pametnije ti je da to što drugima govoriš, radiš sam a da ne zna niko, nego što visiš non-stop po portalima. Manite me se više dersova, toliko imamo uleme da nam drže dersove, ti nisi uopšte tu potreban, a i ne vidim da nam je stanje u veri i društvu nešto bolje, i pored toliko uleme i verski učenih ljudi, naprotiv nikad nismo imali više zavisti, ljubomore, blaćenja, mržnje, itd ulema nam ne govori međusobno, na hadž kad odu Zukorlićevi ne primaju selam od ovih drugih, sačuvaj me bože, i oni mi drže dersove, ma daj.
Prijavi moderatru
+6 # Sajo 2019-05-09 14:25
eso- Đe nađoše da sarađuju sa najvećim lopovima, pa Saudijska Arabija je zlo, vidite li šta radi u Jemenu, pa sankcije Kataru, pa podržava Izrael protiv drugih muslimana (Irana takav kakav je, bolji je od Jevreja), pa nam dovede bradonje preko Austrije, pa sad imamo i mi problema, Bosanci zbog vehabija polako gube podršku zapada, i da ne nabrajam više, prosto katastrofa, a ovi Zukorlićevi našli da sarađuju sa njima, umesto da se okrenu Turskoj koja je tradicionalno najbliža nama, i običajima, i upražnjavanju vere, i td.
Prijavi moderatru
+6 # Sajo 2019-05-09 14:06
Bosnjak- I ti znaš da je Dudić tu samo jedan od poslušnika, a Zukorlić je pretsednik mešihata IZ, znači samo nije muftija, a sve ostalo jeste, glavni je on i dalje.
Prijavi moderatru
+6 # Sandzaklija xy 2019-05-09 01:03
Dudic nije muftija. Zar nije bilo prije. nekoliko dana u Sarajevu zato sto je statut IZuS potpuno oprecan statutu IZBiH. On i Zukorlic su samoproglaseni muftije.
Prijavi moderatru
+6 # 24 2019-05-09 15:16
Potpuno si u pravu i izneo si pravu istinu.Na poslednjem zasedanju Sarajevu ovaj debeljuca nije potvrdjen kao Muftija niti je Mesihat Sandzaka ili kako se vec zovu usao u okvire Rijaseta IZ-BiH.
Zlukorle i ovaj debeljuca su izmenili statut,odnosno ustav IZ i ko zna kome vise oni pripadaju,odnosno presli su u privatizovanu IZ.
Mesihat nema pravo da ima ustav,ali oni uredjuju te nekakve odnose ustavom,ustvari kako se njima svidi i potrbuje.
Prijavi moderatru
-4 # Zulfikar 2019-05-09 16:18
Kad se CAFIRI BALIJSKI skupe i pocnu lajat na ULEMU! Doci ce vrijeme novog Hadzadza Ibn Jusufa koji ce vas dzukele NEVJERNICKE udarat po vratovima jer ste gori od cetnika!
Prijavi moderatru
+3 # Sajo 2019-05-09 16:49
Zulfikar-Najgora stvar kod pojedinih muslimana, a jedan od njih si i ti, što su umislili da svakome dele savete, i drže dersove, a sami se ne pridržavaju propisa islama, izgovaraju krajnje pogane riječi npr. "ćafiri, lajat, džukele", koje si ti u svom komentaru upotrebio, i misle da su muslimani samo zato što misle da su samo oni vernici, a drugi to nisu. Musliman se ne podrazumeva neko ko upotrebljava takve riječi, uvredljive, ponižavajuće, drske, bahate, krajnje nedostojne jednog muslimana, za sve to ćeš biti pitan, a ne samo za šehadet, namaz, ramazan, zekjat i hadž, a za takve uvredljive reči ako ti ne oprosti onaj kome su upućene, allah džš. ti to neće oprostiri.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click