Lekari iz Beograda u novopazarskoj bolnici

U Opštu bolnicu u Novom Pazaru, u kojoj se leči oko 200 hiljada žitelja tog kraja, od 2014. godine uloženo je 10 miliona evra u nabavku opreme, izgradnju kapaciteta i medicinsko osoblje. Cilj je da se smanje liste čekanja, zbog čega u toj bolnici svakog meseca poznati srpski hirurzi rade najkomplikovanije operacije.

gthjhgfdgfhhsdfrgtrhz

Prve dve operacije ugradnje totalne proteze kukova prošlog petka za Novi Pazar su od izuzetnog značaja. Operisao je profesor Zoran Baščarević iz Instituta za ortopediju na Banjici. I nije jedini.

Prethodnih meseci na operacije iz Beograda stizali su i drugi najveći stručnjaci naše medicine: doktor Ilić iz Kliničkog centra i Doktor Džodić, direktor instituta za onkologiju.

Na brojnim operacijama, asistirali su i lekari iz inostranstva. Rekord je posatvio doktor Pavlović iz Narodnog fronta.

"Već smo peti put u Novom Pazaru, nastavlja se akcija koju je započela Opšta bolnica u Novom Pazaru sa njenom upravom. Ovoga puta ćemo imati oko 25 laparaskopskih operacija. Ukupno znači, približavamo se broju od 100", kaže doktor Dejan V. Pavlović.

Na operacijama asistiraju lekari i medicinski radnici Opšte bolnice.

"Mi smo ih dočekali sa oduševljenjem. Da taj izazov prihvatimo, da odgovorimo na njihove zahteve. Do sada nisu imali nikakvih primedbi. Svi su pacijenti dobro prošlli, dobro su završene operacija. A što je najbitnije. Mi smo neko novo iskustvo, odnosno, ta iskustva koja smo stekli na strani, obnovili smo", navodi doktor Nermin Feković, načelnik Službe anestezije u bolnici u Novom Pazaru.

Trenutni prioritet je opremanje Angio sale.

"Mi svake godine 400-500 infarkta imamo. Do sada je to rađeno u koronarnoj jedinici sa aktilizom. Sada ćemo, za nekoliko meseci opremiti prostor gde će biti smeštena angio sala", navodi doktor Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Opštu bolnicu u dogovoru sa ministarstvom, očekuje i podmlađivanje kadra.

"Kadrovskim planom se omogućava da mladi lekari, sa najboljim ocenama ostaju ovde i da u svom gradu i u svojoj zemlji, ono što su naučili na fakultetu, mogu da pruže stanovništvu", kaže doktor Meho Mahmutović.

Da podsetimo da je na Dan grada, resorni ministar zbog saradnje sa Opštom bolnicom u protekle četiri godine, dobio Povelju grada Novog Pazara. Grad je za devet beba rođenih 19. i 20. aprila darovao prigodan poklon, srebrnjake sa grbom grada.

Izvor:rts

Komentari
+4 # Olivera 2019-04-29 18:41
Kad prištinski lekari budu dolazili, oni neće lećiti organe, već vaditi. Zato Sandžaklije mućnite malo tim vašim glavama i ne dozvolite da za vas razmišlja Suljkova tintara iz koje je odavno odstranjen mozak ili ono što se zvalo mozgom.
Prijavi moderatru
+8 # Hadzo 2019-04-29 20:23
Ovo je bajka za malu djecu..
Termin 6 mjeseci za magnetnu i na dan termina kao pakvari se magnetna, i onda sve iz pocetka cekaj cekaj, dok ne umres ili plati 130 eura privatniku. A kad napravis slike pravac Bg.jer ovi ovdje neznaju procitati...pa odiseja po prestonici gdje odma gledaju sta si donio u tasni..pa te posalje nazad da izvadis jos jedan krvni nalaz..i da opet dodjes sa punom torbom itd...Uzas..
Prijavi moderatru
+8 # Pazar 2019-04-30 02:00
Najprljavija bolnica nadaleko.
Džaba vam doktori sa strane i operacije kad vam pacijenti žive u onakvim uslovima i umiru od sepse.
Prijavi moderatru
+4 # Novi 2019-04-30 10:34
Riba od glave smrdi.
Prijavi moderatru
0 # Cc 2019-04-30 09:23
Ko jebe ove na zavod sto cekaju.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click