Turističko naselje "Vitkovići" na Gazivodama

28 RIBARICKO JEZERO mn 620x0 

ČIM svi projekti budu gotovi i odobreni, a vremenske prilike to dozvole, na novopazarskom delu Ribarićkog jezera (Gazivoda), kod sela Vitkovići, na 2,5 hektara zemljišta, počeće izgradnja savremenog turističko-rekreacionog i sportstkog centra.

Projekt predviđa plažu u početku dugu 570 metara, a kasnije 2,5 kilometara (širine od 30 do 50 metara), smeštajne i ugostiteljske kapacitete, brojne prateće i sportske objekte, posebno za plivačka, veslačka i kajakaška takmičenja, dokove za čamce i skutere, parkirališta.

- Inicijalna sredstva obezbediće Grad Novi Pazar, sva javna preduzeća i brojna gradska udruženja i institucije biće uključene u realizaciju, a računamo i na pomoć Ministarstva turizma - kaže Elvir Hamidović, glavni gradski arhitekta u Novom Pazaru. - Postoje dobri izgledi da dobijemo i neka sredstva iz pristupnih fondova Evropske unije, računamo i na uključivanje privatnog sektora koji je već pokazao interesovanje za ulaganje u izgradnju planiranog hotela i ugostiteljskih objekata.

Kompleks na jezeru gradiće i akcijaši Omladinske radne akcije "Ribarići 2019. godine" koji će imati zadatak da pomognu građevinarima u ozelenjavanju i ulepšavanju celog kompleksa. Akcijom će komandovati Kasim Zoranić.

- Želimo da izgradimo kompleks koji će Novopazarcima omogućiti da leti uživaju na Ribarićkom jezeru, koje mi nazivamo "našim morem", ali i da ponovo oživimo omladinski rad i radne brigade, najpre na našoj akciji, a potom i širom Srbije - ističe Zoranić.

UREĐENjE

AUTOR projekta arhitekta Suat Ljajić kaže da je planirano i uređenje ribolovačke staze po međunarodnim standardima, postavljanje suncobrana, klupa, osmatračnica. Nabaviće čamce, skutere i drugu potrebnu opremu. Biće obezbeđeni video-nadzor, spasilačka služba i sve drugo što je potrebno ovakvim kompleksima. (Novosti)