U bolnici u Prijepolju hospitalizovano je deset, a u Užicu još osam Novovarošana, mahom srednjoškolaca koji su se, za sada se samo pretpostavlja, otrovali hranom.

zujk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT0dZN01EQV8vZTM0ZjRjZjU5NGUzNzBmZjM3NWY3ZjM5ZTcxMGI4MzEuanBlZ5GTAs0C5ACBAAE 

Svi oni od utorka imaju probleme sa mučninom, prolivom i povraćanjem i niko od njih nije životno ugrožen.

– Sa ovim simptomima u poslednja tri dana Domu zdravlja u Novoj Varoši javilo se 50 pacijenata. Od tog broja 23 je upućeno u Užice i Prijepolje na bolničko lečenje, a njih 18 je zadržano. Nalaze se na infektivnim odeljenjima, primaju terapiju i za koji dan bi trebalo da budu pušteni kući – rečeno nam je u Zdravstvenom centru Užice.

Prvi pacijenti čije stanje je zahtevalo bolničko lečenje upućeni su u prijepoljsku bolnicu, međutim, kako je brzo ponestalo bolničkih kreveta, ostali su morali u Užice.

Šta je uzrok trovanju – još je nepoznato. Većina novovaroških srednjoškolaca rekla je da je konzumirala piletinu sa majonezom u jednom kiosku brze hrane, međutim, kako se saznaje, na iste zdravstvene probleme su se požalili i odrasli, koji nisu imali dodira sa hranom iz istog kioska.

Kako je „Blicu“ rečeno u Zavodu za javno zdravlje Užice, razlozi obolevanja dece se utvrđuju i za sada ne postoji određenija sumnja odakle trovanje potiče. 

(Blic)