Nathalie Guzman i Andrés Flu izazvali su veliku raspravu kada su podijelili fotografiju vazektomijske karte na društvenim mrežama zajedno s postom koji objašnjava njihovu odluku.

hrthsrtt

Naime par je odlučio nemati djecu jer ne želi kvariti svijet. Oni tvrde da su ovu odluku donijeli jer žele doprinijeti očuvanju planeta koji je i tako prenaseljen i oštećen, piše Mirror. 


"Želimo s vama podijeliti veliku radost. Prihvatamo život u kojem ćemo zauvijek moći kupovati igračke samo za sebe, putovati bez ograničenja, hodati goli oko kuće i još mnogo toga. Međutim, naš glavni razlog je doprinijeti očuvanju planeta koji je ionako prenaseljen i oštećen. Nećemo naseliti još jednu osobu da ga kvari", napisao je Flu na svom Facebook profilu.
dfhgfdgf
Njegova partnerka Nathalie je dodala kako su joj djeca draga i da ih veoma voli, ali da ne bi podnijala da njeno dijete pati kao što pate mnoga djeca koju svakodnevno viđa na ulici. Na svijetu je toliko droge, nasilja i okrutnosti, te da je najbolje rješenje da ga nema.

Međutim, ova njihova odluka je izazvala žestoku raspravu na društvenim mrežama, mnogi ljudi su ovaj kolumbijski par otvoreno kritizirali zbog ove odluke.

"Čini mi se da ovo nije dovoljno inteligentno objašnjenje za vaš postupak. Kako dijete može biti štetno?", "Šta bi bilo da je tvoj otac učinio isto? Dijete nikada ne može biti greška, to je blagoslov. Nikada nećete biti sretni. Sebični ste", bili su neki od negativnih komentara.

No drugi su se složili s njihovim razmišljanjima.

"Bojim se ideje da ću na ovaj svijet dovesti ljudsko biće da živi ovaj život ropstva"; "Vaša odluka je odgovorna";"Čestitamo! Vaša odluka je najpametnija. Suosjećam se sa vama, želim vam dobar život"; "Mi smo paraziti na svijetu, sve više i više uništavamo Zemlju. Vaša odluka je dobra, drago mi je zbog vas", podržali su ih u svojim komentarima neki od pratitelja.