Čudno objašnjenje njemačke policije: Zabranjen zlatni BMW X5 državljanina Kosova

Uz neobično obrazloženje policija iz njemačkog Düsseldorfa isključila je iz saobraćaja BMW X5 zlatne boje koji je vozio 30-godišnji državljanin Kosova.

aasdfghgfdsffghgfds 

Sve je počelo rutinskom kontrolom, kojom je u centru grada bilo obuhvaćeno 38 automobila i 70 osoba. Među četiri automobile isključena iz saobraćaja našao se BMW X5 neobične boje.

"Prekriven sjajnom zlatnom folijom, na suncu je zaslijepljivao ostale učesnike u saobraćaju", rekli su iz policije.

Pored toga, vozilo je imalo "tamno zastakljena" stražnja svjetla i nedozvoljeno dorađeni ispušni sistem o čemu 30-godišnji vozač nije bio upućen. 

"U osnovi, sjajne folije nisu zabranjene. Ali za velike izmjene na vozilu mora se dobiti operativna dozvola. Ne smije se učiniti ništa što utječe na sigurnost", rekao je za Bild Arndt Kempgens, stručnjak za sigurnost saobraćaja.

Vozaču s Kosova u najboljem slučaju po njega prijeti novčana kazna od 50 eura.  

"Mogao bi proći i gore, izgubiti vozačku dozvolu do devet mjeseci. Ako drugi učesnici u prometu pretrpe štetu zbog sjajne hromirane folije, zbog ugrožavanja sigurnosti izriču se kazne koje iznose od jedne do dvije neto mjesečne place. A osiguravajuće društvo bi moglo zatražiti naknadu troškova eventuelane nesreće", rekao je Kempgens.

Komentari  
+9 # Nur-Bec 2019-10-14 18:19
Auto lijepo izgleda ali zakon se ipak mora postovati.
Prijavi moderatru
-9 # Sandzacki Aga 2019-10-15 00:24
Auu bre, pa cim si za Ugljanina nista pametnije nisam ocekivao od tebe. Cus lijepo auto, hihii. Pravo fuduljsko.
Prijavi moderatru
+5 # Nur-Bec 2019-10-15 09:50
Evo nadahnutog komentara jos jednog zukijevog idolopoklonika! Nikada nisam bila clan neke partije ,niti sam bila za Sulja! Svaku kritiku na zukijev racun njegovi idolopoklonici prevedu na svoj nacin.Odmah te postave u Suljov tabor,proglase te nevjernikom ili sljedbenikom paravjerske IZ-e itd. Ovoliku kolicinu gluposti jos nikada nisam vidjela.Pa za njih je zuki ocito Bog,tobe jarabi tobe stakvirula!Cine najgori sirk.Ponovicu po ne znam koji put:Nijedan od ove trojice jahaca sandzacke apokalipse ne valja,ali je zuki ipak najgori od njih,jer je zloupotrebio vjeru i IZ-u koristi kao svoju prciju.
Prijavi moderatru
+11 # Fuck 2019-10-14 18:34
Balkanska elita...za ovakve je Mazga inteligencija..
Prijavi moderatru
+1 # Damir 2019-10-15 13:44
To nije državljanin KOSOVA nego Čovek iz Sandzaka Iz Prijepolja Rodom, njegovi roditelji su mi komšije i poznajem se sa njihovim sinom jako dobro.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click