Beograd / Kineski roboti ''zaigrali'' užičko kolo (VIDEO)

Najnovije inovacije i tehnološka dostignuća u oblasti razvoja pametnih gradova, industrijskih parkova i željezničke infrastrukture, predstavljeni su na četvrtoj konferenciji Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEIZ) u Beogradu.

assdfrfgtghhjhgfddsfghj

Na konferenciji posvećenoj saradnji u oblasti inovacija, danas otvorenoj na Beogradskom sajmu, premijerka Ana Brnabić, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ministar za nauku i tehnologiju Kine Vang Jang obišli štand na kojem su predstavljene biografije i dostignuća srbijanskih naučnika Nikole Tesle, Mihajla Pupina i Milutina Milankovića.

Na štandu je demonstriran rad Teslinog kalema, o kojem je prisutnima "govorio" robot sa imenom srbijanskog naučnika - Tesla, piše B92.

Jedna od atrakcija sajma bio je i "ples robota" uz poznate muzičke numere, a roboti su, u jednom trenutku, čak "zaigrali" i Užičko kolo.

Pogledajte videosnimak od 0:25 i pogledajte "ples budućnosti", kako su ga najavili:

Komentari  
-1 # Redakcija 2019-10-10 16:12
....
Zbog velikog broja pitanja u vezi komentara na portalu sandzaklive.rs, o izboru nick-a (imena) za komentare.

Samo registrovani korisnici mogu zadržati nick, i niko više ne može koristiti isto ime za komentarisanje.

Dešava se da neko koristi (namjerno ili slučajno) ime koje se već koristi na komentarima, a ime nije zaštićeno.

Da bi zaštitili svoje ime, potrebno je da se registrujete na našem portalu. Kao registrovan korisnik, imate i privilegije, ne morate koristiti captchu. Dosta jednostavnije.

Nakon nekog vremena, samo registrovani korisnici će moći ostavljati komentare, zato iskoristite priliku i prvi zauzmite nick (ime) koje želite.

Srdačno, Sandzaklive team
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click