Svjetski lanac kafeterija Starbucks otvorio svoj prvi kafe u Srbiji, u Tržnom centru Rajićeva u centru Beograda.

fghjgfdffghhjjhjghfgdfthzjjjhghfsdfghj 

Svjetski lanac kafeterija Starbucks danas je otvorio svoj prvi ugostiteljski objekat u Srbiji, i to u trgovačkom centru Rajićeva u centru Beograda

Brojni posjetitelji tako su danas došli po svoju šoljicu kafe u Knez Mihajlovu gdje je upriličena i svečana ceremonija.

Na otvorenje prvog Starbucks kafića na području bivše Jugoslavije, rukovodioci ove kompanije prisjetili su se prvog Sturbucksa koji je otvoren 1971. u američkom gradu Seattleu.

Od tada pa do danas Starbucks je ostao mjesto gdje se može popiti dobra šoljica kafe te kafić čija je misija povezivanje ljudi. 

"Želimo biti dio svakodnevnice ljudi koji ovdje žive, da mogu uživati ne samo u kafi, već u mjestu gde će moći raditi, voljeti, živjeti, sastajati se i biti dio nečeg većeg. To je suština Starbucksa - ljudi, strast, ljubav prema životu i povezivanju", kazao je srbijanskim medijima Adam Mularuk, predsjednik Starbucksa u kompaniji "AmRest" koja je rukovodilac kafeterija ovog brenda za region centralne Evrope.

asdefrgtzredsefrthz

Današnjem otvorenju Starbucksa u srbijanskoj prijestolnici prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji se ranije izborio da natpis Starbucksa bude i na ćirilici.

"Dolazak Starbucksa u Beograd je višestruko značajan. Imamo mnogo većih investicija i ovo nije velika investicija, ali je itekako značajna za imidž grada. Dolazak ove, možda najveće svjetske kompanije kada je riječ o prodaji kafe, znači da je Srbija prije svega značajna turistička destinacija, da u našoj zemlji ima potencijala i za ovakve brendove i da smo zemlja koja je sigurna za investiranje", istakao je Vesić.

Pregovori o dolasku Starbucksa u Beogradu trajali su otprilike dvije i po godine. Prvi srbijanski Starbucks prostire se na 175 kvadratnih metara i ima 104 mjesta za sjedenje, od čega je 41 mjesto na terasi. Kafić će imati ponudu kao i u drugim Starbucks objektima širom svijeta, a na meniju je raznovrsna ponuda pića, kolača, grickalica, sendviča, jogurta...

Izvor:Telegraf/Klix