Australijanka Erika Šadfort tvrdi da nije znala da je da joj se na krovu automobila nalazi polunagi sin, kojeg je tako vozila punih 18 minuta, brzinom od oko 50 kilometara na sat.

8167392325c825af05796c982119338 v4 big 

Ostali učesnici saobraćaja sve vreme njene vožnje pokušavali su da joj signaliziraju da joj se na krovu automobila nalazi dete, a očevici ovog dođaja kažu da su videli da je četvorogodišnji dečak umalo stradao i pao sa automobila u pokretu. 

U jednom trenutku ona je zaiustavila automobil i ubacila dete, koje je bilo samo u gaćicama. U automobilu je bilo još dvoje njene dece. 

Ona se pojavila na sudu u Pertu u Australiji, a tokom suđenja je pokušavala da ubedi sudiju da nije bila svesna činjenice da je dete zaboravila na krovu automobila. Erika je rekla da nije bila svesna da se dečak popeo na krov, prenosi Mirror. 

Njen advokat je rekao da je ona duže vreme bila pod stresom, i da se stara o šestoro svoje dece, starosti od pet meseci do devet godina. 

Njoj je oduzeta vozačka dozvola na period od tri meseca i moraće da plati novčanu kaznu od 1.200 australijskih dolara, što je oko 642 evra. 

Izvor:b92