Da li je ona najfertilnija žena na svijetu, pitaju se mnogi.

adsfghhjkhjgffdwsdfghgh

Sa svega 39 godina, Mariam Nabatanzi iz sela Kabimiri u Ugandi ima četiri trojke, tri četvroke, šest parova blizanaca, i brojna rođenja po jedno dijete.

Svu djecu rodila je samo jednom muškarcu. Međutim, ona je i izgubila šestero djece, piše kenijski portal Standard Media.

Udala se sa svega 12 godina, kada je zamalo izbjegla smrt jer je njena majka stavljala komadiće stakla u hranu koje su jela njena braća i sestre. Nažalost četvero njenih najbližih umrlo je jedući hranu sa staklom. Ona je imala sreću da preživi jer nije bila u kući u trenutku ručka.

dsfdgfthzjzukilop

Mariam Nabatanzi udala se 1993. godine za čovjeka koji je tada imao 40 godina. Shvatila je gdje je došla i morala se snaći u novim okolnostima. Njen muž je imao više žena, i već je bio doveo nekoliko djece iz prethodnih brakova. Sada je Mariam imala obavezu brinuti se o svoj toj djeci.

Čim se udala sa 12 godina, odmah je rodila blizance. Dvije godine kasnije, rodila je trojke, a ubrzo nakon tog poroda rodila je četvorke! 

Kada je bila u šestoj po redu trudnoći, Mariam Nabatanzi je već imala 18 djece.

Želeći prestati rađati, otišla je doktoru koji je rekao da to ne smije uraditi zbog maternice i da bi je to moglo ubiti.

Sa svega 23 godine života imala je 25 djece. Tada je otišla u bolnicu pokušavši zaustaviti sebe u rađanju. Na njenu žalost, ponovo su joj savjetovali da zbog maternice ne smije prestati.

Starija djeca počela su joj pomagati u čuvanju i brizi za mlađe braću i sestre. Nakon 25 godina braka i 44 djece njen muž je napustio ostavivši je samu da se brine o tolikoj djeci

Izvor:Radio Sarajevo