Legenda narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je danas u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Nemačkoj. Vest o Šabanovoj smrti potresla je region, a tokom celog dana pristižu reakcije njegovih kolega.

4317883675c698a2a826f9969105180 v4 big 


Među prvima se na "Instagramu" oproštajnom porukom oglasio pevač Nikola Rokvić: "Neizmerno sam tužan....Zašto tako? Bio si jedan od mojih pevačkih uzora...Uz tvoje oesme sam učio ovaj zanat, rastao, veselio se iplakao...Sada plačem...Nije trebalo da bude ovako....Bog neka ti dušu prosti a tvoj anđeoski glas će ostati za večnost, da novim generacijama pokazuje toplinu i moć, snagu i blagost....Večna ti slava!!!"

Pevačica Hanka Paldum duboko je ožalošćena posle vesti o smrti kolege.

"Strašno. Bože, vidiš šta je život... Nikad se ne zna do kada je kome zapisano i kada mu je poslednji korak. Tako mi je žao. Taman sam klanjala kad je moja sestra Raza vrisnula. Neko joj javio da je Šaban poginuo. Odmah sam selam predala. Zaista mi ga je žao", rekla je Hanka Paldum za "Avaz".

Najčitanije danas 

Seka Aleksić bila je u avionu sa Šabanom Šaulićem samo dan pre njegove stravične pogibije koja ju je izuzetno potresla.

Juče smo putovali zajedno. U avionu je bio nasmejan i pošto smo presedali rekao je "Jedva čekam sutra, imam direktan let za Beograd, da se konačno malo odmorim". I dalje mi te njegove reči odzvanjaju u glavi - kaže Seka za "Blic".

Nisam znala da je poginuo sve dok nisam saznala od Kebe, koji mi je u suzama to saopštio na aerodromu. Noge su mi se odsekle kada sam čula. Duša me boli, on je bio divan čovek, srce mi se slama. U šoku sam, jako mi je žao i teško mi je - s bolom u glasu završava Seka.

Pevačica Indira Radić rekla je za "Novosti online" da je ovo tužan dan za našu državu ali i region.

"Otišao je najbolji među nama, tuga je prevelika za celu našu zemlju a i ceo region! Ovaj tragičan kraj najveće legende narodne muzike uz koga su generacije odrastale, zaslužuje sve pocasti. Dan žalosti u Srbiji treba da se proglasi. Nek' počiva u miru. Porodici Šaulić iskreno saučešće", kazala je Radić.
Na Instagramu se oglasila i pevačica Dragana Mirković.

"Teško mi je da poverujem, jer legende ne umiru!!! Koristila sam svaku priliku da ti kažem koliko te poštujem i volim, ali nisam imala divoljno prilika. Beskrajno mi je žao i nema reči kojima bih opisala koliko sam tužna. Jako sam se radovala zajedničkom koncertu u Ljubljani", napisala je na Instagramu Dragana Mirković.

I pevačica Jelena Karleuša uputila je poslednji pozdrav svom kolegi. "Teško mi je da prihvatim da se ovo desilo. Ne verujem da ovo pišem. Veliki, najveći. Ponosna sam na svaki sekund koji smo zajedno proveli na snimanjima... Velika tragedija i tuga. Počivaj u miru... Ne znam sad šta više da napišem", objavila je ona.

Šaulićev kolega Željko Samardžić izjavio je za "Novosti online" da mu je vest o pogibiji slavnog kolege teško pala.

"Beskrajno sam tužan. Posle ove teške tragedije koja se dogodila u Makedoniji evo još jedna i baš mi je teško pala ta vest u ovom trenutku. Šabana pamtim kao jednog divnog i smirenog čoveka koji je uživao dok peva i to njegovo uživanje prenosio je na one koji su ga slušali. Bio je i ostao jedan jedini neponovljiv! Zbogom legendo, počivaj u miru. Iskreno saučešće njegovoj familiji", kazao je Samardžić.

Pevač Halid Bešlić bio je takođe u šoku zbog smrti kolege.