Kako navodi "Kurir", Emina Jahović dala je 20.000 evra za pomoć pri izgradnji sigurne kuće u Novom Pazaru. Ova suma novca nije dovoljna da se završi kompletan objekat, ali će svakako biti od velikog značaja kako bi se ova investicija što pre završila.

ertretert5434553 

Emina će, posle države, koja je glavni finansijer, biti pojedinačno najveći donator. Iako nikad nije bila žrtva nasilja, Jahovićeva saoseća sa ženama iz svog rodnog grada koje imaju ovakve probleme.

- Godinama postoji želja i namera da se na području Raške oblasti izgradi sigurna kuća, ali nikako da se to realizuje. Nije samo novac problem, postoji još niz stvari koje moraju da se reše i ispoštuju. Ono što je dobro jeste da žene iz Novog Pazara, Sjenice i okoline sve više govore o nasilju kroz koje prolaze i spremne su da prekinu tu torturu. Zato bi sigurna kuća bila spas za njih. Emina je uočila sve to i sama se javila da pomogne. Donirala je 20.000 evra za izgradnju objekta, a to je svakako velika suma i vrlo smo joj zahvalni - kaže izvor za "Kurir".

Pevačica je imala samo jednu želju - da se u javnosti ne priča o njenom humanom gestu.

- Nije nas uslovljavala time, nego nam je rekla da ne bi volela da se pročuje u medijima da nam je donirala novac. Ja ipak mislim da o tome treba da se priča, ne samo zbog Emine, koja je pokazala da ima veliko srce, nego i zbog društvenog problema porodičnog nasilja, s kojim se svi zajedno borimo. Nadam se da će Emina u budućnosti, kada objekat bude izgrađen, doći da nas poseti i ohrabri na početku našeg rada - zaključio je sagovornik "Kurira".