Ustani druže Tito i strpaj ih sve u zatvor. Ovo je nova laž o meni, poručio je Kalač

kalać2 screenshot


 

Folk pjevač Sejo Kalač trenutno se nalazi na turneji u Americi, gdje ga je dočekala vijest koja je objavljena u nekim srbijanskim medijima, kako je u septembru prošle godine na jednoj benziskoj pumpi u Zagrebu ukrao telefon jednom čovjeku.

Sve ga je, kaže, jednostavno šokiralo, iako se na video snimku koji je također objavljen vidi kako muškarac koji stoji ispred Kalača u redu pred kasom i nešto kupuje, spušta telefon i ostavlja ga na pult, a koji je pjevač nakon što je i on obavio kupovinu, uzeo.

-Ja sam pošten i dolazim iz jedne jako poštene familije i nikada ništa nisam ukrao u životu. Jednostavno, roditelji su me tako odgojili i veoma dobro znam šta je haram, a ovi koji imaju dva zuba u glavi i škljocaju sa fotoaparatoma su sramota za ljudski rod. Mnogi se danas nazivaju novinarima, a imaju samo završenu osnovnu školu, pa u nedostatku senzacija pljuju po poštenom narodu i izmišljaju laži. Sigurno neće da udare po nekom ko se zove Miloš ili Slobodan, ali hoće po nekom ko se zove Sejo. Ja sam zgrožen na tu laž. Gade mi se svi oni koji to rade, a posebno u našoj zemlji koja je krvlju naše braće stečena, a tu mislim na kompletan prostor bivše Jugoslavije. Ustani druže Tito i strpaj ih sve u zatvor. Ova nova laž o meni je samo da me ponize i unište mi posao i karijeru. Slijedi sudska tužba – rekao je za Express Sejo Kalač.