Osamdesetih godina svi su znali koga nazvati - istjerivače duhova. Onda je decenijama njihov telefon samo zvonio i zvonio. Međutim, telefon će uskoro ponovo zazvoniti jer se oni vraćaju na TV ekrane.

sdcfghj


Milione ljudi širom svijeta sigurno će oduševiti informacija kako stiže nastavak američke fantastične komedije "Ghostbusters" koju će režirati Jason Reitman, sin producenta i reditelja originalne franšize Ivana Reitmana.

"Uvijek sam sebe smatrao prvim fanom Ghostbustersa, još kada sam kao šestogodišnjak prisustvovao snimanju filmova. Želio sam napraviti novi film za sve ostale fanove. Ovo će biti naredno poglavlje originalne franšize. Ono što se desilo 80-ih godina, desilo se 80-ih godina", kaže mlađi Reitman.

Detalji novih Ghostbustersa još nisu poznati, ali film bi se navodno trebao početi prikazivati 2020. godine.

Podsjećamo, Ghostbustersi ili istjerivači duhova bili su Peter, Ray i Egon, a glumili su ih Bill Murray, Dan Aykroyd i Harold Ramis. Oni su jedne noći u biblioteci vidjeli pravog duha i nakon paničnog straha došli su na ideju kako bi bilo moguće s određenom opremom hvatati duhove i držati ih u posebnoj komori. Uskoro su otvorili preduzeće za hvatanje duhova i baš kada su pomislili kako neće uspjeti realizovati svoju ideju, dobili su poziv menadžera jednog hotela u kojem neki zeleni duh terorizira goste. Uspjeli su ga uhvatiti i tada njihov posao počinje cvjetati.