dsgftet6

Najčitanije danas 

Tečnosti koje nosite u ručnom prtljagu mogu biti velika noćna mora i opasnost za sve predmete koje nosite u svojoj torbi. Ukoliko putnici putuju samo s prtljagom koji unose u kabinu, neće imati drugog izbora nego spakovati i potrebne tečnosti u istu torbu s primjerice odjećom i tehnikom, prenosi Daily Express.

Kako biste bili sigurni da šamponi, dezodoransi i slične tečnosti neće napraviti problem tokom turbulencija u avionu, potrebno je otići korak dalje u odnosu na jednostavno zatvaranje poklopca. Naime, mnogo je bolje da stavite komad nepropusne tkanine na vrh boce ili posude, a tek onda čvrsto zatvorite poklopac. Ovo bi trebalo svesti na minimum izlijevanje ukoliko se dogodi ono najgore tokom tranzita.

No, dokle god su vaši tečni sapuni ili šamponi prikladno zamotani i zatvoreni, oni neće napraviti nikakav nered i nećete biti pod pritiskom kada sjednete na svoje mjesto u avionu.

Još jedan problem vezan za tečnosti jeste zapravo pitanje šta određene aviokompanije računaju kao tečnost, a šta ne. Čak i hrana može predstavljati problem kada je riječ o ovom pitanju zbog toga što pojedini čak i neke vrste sireva svrstavaju u grupu polutečnih namirnica. U ovom slučaju je sir najbolje nikako ne nositi sa sobom na putovanje.