dfgthjhgfdsdfghjkjhgfdsfghjhgfdfgUkoliko ste se odlučili da ovo ljeto provedete u Crnoj Gori donosimo vam spisak od 10 najljepših plaža na komšijskom primorju.

1. Plavi horizonti, Tivat

View this post on Instagram

#tb🔙 #tivat

A post shared by drago perovic (@_bymbo_) on

Plaža Plavi horizonti se nalaze u dnu uvale Pržno koja se smatra jednom od najljepših na ovom dijelu poluostrva Luštica, kao i na Crnogorskom primorju uopće. Nalazi se na otvorenom moru. Posebnu čar plaži daju maslinjaci i borova šuma u čijoj hladovini uživaju brojni kupači. Plitko dno pruža se daleko u more pa je pogodno za djecu i neplivače. Smatra se da Pržno ima najviše sunčanih sati u godini. 

2. Trsteno, Kotor

Uvala Trsteno predstavlja jednu od najljepših plaža u regiji Donjeg Grblja. Plaža je duboko je uvučena u kopno i tako zaštićena od velikih talasa, bure i juga. Obala je duga 200 m, prekrivena pijeskom, a more je bistro i azurno plavo sa pjeskovitim dnom, piše Kurir.

3. Jaz, Budva

Najčitanije danas 

Na svega nekoliko kilometara od Budve nalazi se plaža Jaz, jedna od tri najduže plaže na crnogorskom primorju i svakako jedna od najljepših. Jaz se sastoji iz dva dijela, od kojih je jedan dugačak 500m, a drugi, koji je nekada bio nudistička plaža, 300m. Iako je ova plaža popularna za sunčanje i kampovanje, međunarodni ugled je stekla kao domaćin brojnim koncertima i dešavanjima u posljednjih nekoliko godina.

4. Oblatno, Tivat

Oblatno je uvala koja se nalazi u blizini naselja Radovići, duga 1200 m, sa peskovitom plažom i još jednom manjom stenovitom. Okolina je šumovita i netaknuta gradnjom, što mestu daje posebnu vrijednost.

5. Žanjice, Herceg Novi

View this post on Instagram

#zanjice

A post shared by tijana🇷🇸🇲🇪🇷🇺🇩🇪 (@tijana1885) on

Plaža Žanjice se nalaze u uvali Mirište, smještena u ambijentu azurno plavog mora i starih maslinjaka. Plaža je od bijelog kamenja, duga 300 m, široka 15 m i može da primi oko 1000 kupača. U blizini se nalaze Plava špilja i ostrvo Mamula sa starom austrijskom tvrđavom, do kojih se može stići privatnim brodićima ili putem izletničkih programa turističkih agencija. Do plaže Žanjice možete stići kopnom, preko Krašića i Radovića, ali i morem.

 6. Miločer, Budva

Miločer ili Kraljeva plaža nalazi se u neposrednoj blizini nekadašnje ljetnje rezidencije kraljevske porodice Karađorđević, sagrađene 1934. godine. Plaža je 280 m dugačka, okružena šumom koja pokriva površinu od 18 hektara. Miločer spada u kategoriju pješčanih plaža.


7. Kopakabana, Ulcinj

Plaža Kopakabana se nalazi na Velikoj plaži. Dužine je 900m i cijela je pješčana. Idealna je za boravak sa djecom, jer ima posebnu igraonicu za njih. Takođe, popularna je među mladima.

8. Kraljičina plaža, Budva

View this post on Instagram

#miločer#kraljičinaplaža#budva

A post shared by _Montenegrotraveler*** (@montenegro.traveler) on

Kraljičina plaža se nalazi pored Kraljeve i ona je potpuno privatna, nosilac je i plave zastavice, a spada u jednu od najljepših na primorju. U neposrednoj blizini Svetog Stefana, smještena je između gustog šumarka sa jedne i prelijepog Jadranskog mora sa druge strane. Na šljunkovitoj plaži dužine oko 120 metara nema mjesta za mnogo kupača, ali je onima koji imaju zadovoljstvo da se na njoj kupaju uživanje zagarantovano.

9. Lučice, Petrovac

Plaža Lučice je udaljena 500 metara od Petrovca u pravcu Bara. Ima oblik malog zaliva, dužine je 220 metara sa plažnim barom i okolnim kafe barovima. Na samom kraju plaže nalazi se vodeni tobogan, koji je idealan za djecu.


10. Veliki pijesak, Bar

View this post on Instagram

#montenegro #velikipjesak

A post shared by Danijela Repac Djordjevic (@danijelastilnailacademy) on

Uvale Veliki i Mali pijesak nalaze se na jugu barske općine, udaljene desetak kilometara u pravcu Ulcinja. Imaju pješčanu podlogu, u vodi i na obali. Zbog izvanrednog položaja, kasno popodne možete uživati u fantastičnom zalasku sunca. Plaže su duge oko 600 m, povezane putem s glavnom saobraćajnicom.

Izvor:Radio Sarajevo