U ovoj državi svaki treći stanovnik je milioner, a stopa siromaštva RAVNA JE NULI

Druga najmanja država na svetu Monako sa 38.300 stanovnika najgušće je naseljena zemlja sveta, ali je i dom 12.261 milionera.

vdsvsdvsdvsddvssdvvds 

Ta je brojka, kako piše Biznis Insider, u samo pet godina skočila za 12 odsto pa sada svaka treća osoba koja živi u Monaku poseduje milion dolara. Stopa siromaštva u državi ravna je nuli, a BDP po glavi stanovnika iznosi 165.420 dolara.

Zapravo, Monako je jedna od samo četiri zemlje sveta u kojoj BDP po stanovniku premašuje 100.000 dolara. Prvi na toj listi je Lihtenštajn sa 166,021 dolara (ali on ima i 80 puta veću površinu od Monaka), drugi je Monako, a slede ih Luksemburg i Bermude. 

Od ukupnog broja stanovnika njih čak 75 odsto su pridošlice, odnosno stalni stanovnici koji su rođeni van te države. Monako je dom i jedne od najskupljih ulica sveta, Avenije Princeza Grejs koja je ime dobila po glumici Grejs Keli, nekadašnjoj princezi Monaka.

Osim što je izuzetno skup, Monako je i bezbedan. Reč je zapravo o jednom od najsigurnijih gradova sveta. Ima jednog policajca na svakih sto stanovnika, te je celi grad pokriven 24-satnim video nadzorom.

Izvor:Blic

Ovaj članak nije moguće komentarisati

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click