Kuću vrednu 1,7 miliona prodaje za samo 25 dolara - zašto?

Sve što je Ala Vagner iz Alberte u Kanadi želela jeste da proda svoju kuću. Ali, kako oglas nije privukao nimalo pažnje ona je odlučila da krene drugim putem – želi da pokloni kuću vrednu 1,7 miliona dolara za samo 25 dolara!

19449198455c49aecd10def145944808 690x460 

“Živeti kosmopolitski i urbano bilo je normalno za mene, sve dok moja porodica nije posetila prijatelja na selu“, napisala je na Fejsbuku – “Odmah sam se zaljubila i valovita brda, bogatu vegetaciju i osetila osećaj pripadnosti i slobode. Svaki put kada bismo odlazili kod ovog prijatelja, vozili bismo se pored prelepog ribnjaka i to je očaralo moju porodicu. Tako smo odlučili da živimo ovde“

Uskoro se njen san ostvario, a novi dom imao je 5,000 kvadrata, zajedno sa tri spavaće sobe, vinskim podrumom, detlajnom stolarijom, masivnom kuhinjom, kompletnom biblotekom i još mnogo sadržaja.

Pitate se zašto ona želi da proda kuću? 

Vagnerova je u junu 2018. godine povredila leđa što znači da više ne može sama da brine o ovako velikoj kući, pa je umesto oglasa odlučila da organizuje takmičenje da njen dom ne bude jednostavano prodat bilo kome već pravoj osobi. Svi potencijalno zainteresovani za osvajanje doma mogu napisati esej od 350 reči koji treba da odgovori na pitanje „Zašto bi prelazak u ovu kuću iz snova na jezeru promenio vaš život“

Naravno, postoji mala caka. Svi učesnici moraju da plate taksu od 25 dolara kako bi učestvovali u nagradnoj igri. Pre nego što dom bude dodeljen pobendiku, ukupan iznos od taksi mora da dostigne cenu od 1,7 miliona dolara. To znači da će Vagnerova morati da primi ukupno 68 hiljada pisama. I, ako se dom proda nekome pre nego što se takmičenje zavši, novac će biti vraćen učesnicima.

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari