Deset najboljih turističkih destinacija za 2019. godinu

Turističke agencije širom svijeta učestvovale su u kreiranju liste hit destinacija za narednu godinu. Donosimo listu od deset najatraktivnijih lokacija za putovanje 2019. godine.
Svijet iz dana u dan nudi sve širu listu lokacija koje se smatraju turističkim hitovima za 2019. godinu.

putovanje 5 

Neki od najistaknutijih turističkih agenata svijeta napravili su spisak od deset lokacija koje se preporučuju za putovanje naredne godine, piše Forbes.

Azori, Portugal

Azorska ostrva u Portugalu, inače arhipelag usred Atlantskog okeana, spadaju u najpoželjnije destinacije za avanturističke putnike 2019. godine. Ronjenje, vožnja kajakom, planinarenje, promatranje kitova i ptica ili surfanje samo su neke od aktivnosti koje se preporučuju ako posjetite Azore.

Istočni Butan 

Broj turista u Butanu raste svake godine, ali većina putnika putuje u poznate oblasti zapadnog i centralnog Butana. No, istočni dio Butana krije mnoge prirodne i historijske ljepote koje turisti tek trebaju otkriti.

Los Cabos, Meksiko

Iako je Los Angeles bio utočište mnogim svjetskim bogatašima, Los Cabos u Meksiku izdvaja se kao jedna od jeftinijih alternativa. Naime, u ovom mjestu možete naići na vile utjecajnih poznatih ličnosti i na velike luksuzne hotele, a ono također ima i mnoge prirodne ljepote.

Kolumbija

putovanje 2

Iako je u prošlosti bila poznata po ekpanziji kriminala, prošle godine je Kolumbija proglašena jednom od najpoželjnijih destinacija za putovanje. Kolumbija je posljednjih nekoliko godina dom za umjetnike i kreativce, ali i za sve one koji žele osjetiti duh ulične umjetnosti. Također, kolumbijske vlasti poradile su i na sigurnosti posjetilaca.

Etiopija

Ova istočnoafrička država jedan je od temelja drevne kulture u kojoj turisti imaju priliku da iskuse simbiozu kršćanstva, judaizma i islama koji se prepliću u svakodnevnici. Zemlja je bogata kamenim crkvama koje su utopljenje u bajkovite krajolike, rustikalne građevine iz 4. i 5. stoljeća te plemenska sela koja već stoljećima žive na isti način.

Madagaskar

putovanje 3

Četvrto po veličini ostrvo na svijetu Madagaskar se smatra jednom od najmanje istraženih svjetskih destinacija. Čudesni svijet Madagaskara karakterizira biodiverzitet, kako u pogledu prirodnih ljepota, tako i u pogledu specifičnih terena. Također, Madagaskar ima više od 90 posto endemskih divljih životinja.

Mongolija

Svojim dramatičnim pejzažima i toplom nomadskom kulturom Mongolija se već dugo nalazi na listi lokacija koje svjetski turisti redovno posjećuju. Planinarenje, vožnja bicikla, penjanje po stijenama i boravak u udobnim kampovima samo su dio brojnih turističkih ponuda za Mongoliju.

Pakistan

Iako je ovo možda i najveće iznenađenje liste, Pakistan je zauzeo jedno od mjesta na listi najpoželjnijih destinacija za iduću godinu po izboru turističkih agencija širom svijeta.

Ruanda

putovanje 4

Ova istočnoafrička zemlja jedna je od najljepših u ovom kraju svijeta. Pored divljih životinja, planinarenja i praćenja zlatnih majmuna u Virungi, ponuda luksuznih odmarališta je impresivna.

Turska rivijera

Turska rijevijera smještena na egejskoj obali je idealan izbor za 2019. godinu zbog jedrenja, ronjenja i posjete historijskim ruševinama. Također, ovaj kraj je poznat i po izuzetno razvijenoj avionskoj komunikaciji s Londonom i Berlinom.

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari