Srbija, BiH i Crna Gora na Forbesovoj listi najisplativijih turističkih destinacija

Na listi najisplativijih turističkih destinacija na svijetu američkog magazina Forbes našle su se tri balkanske zemlje - Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora.

ahkjllgj 


"Svi misle da je putovanje po Evropi skupo no ja ne dijelim to mišljenje. Ukoliko želite iskusiti Evropu, a ne potrošiti mnogo novca preporučujem da istražite zemlje Balkana. Hrvatska je najpopularnija balkanska destinacija, ali je i skupa pa preporučujem da je preskočite. Umjesto toga idite u Herceg Novi, gradić u Crnoj Gori iz kojeg ćete lako preći granicu i doći u Bosnu i Hercegovinu", napisala je Kach Howe, jedna od autorica teksta.

rztkudtukdku

"U Beogradu se svakog sata nešto događa. Ulice su prepune nevjerovatnih restorana, preslatko uređenih kafića, kafana i klubova. Prijateljski raspoloženi lokalci uvijek su u pokretu, a na teresama kafića u svako doba dana naći ćete ljude svih generacija. Noćni život Beograda je jedinstven, a zabava traje do ranih jutarnjih sati", napisala je Asdghik Melkonian.

Na Forbesovoj listi najisplativijih zemalja nalaze se Južna Afrika, Filipini, Rumunija, Meksiko, Indija, Mađarska, Argentina, Mongolija, Zanzibar, Armenija, Malezija, Rusija, Tajvan te američke države Havaji i Teksas.

trjzjtttzjtzj

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari