Umesto u Diseldorf, avion greškom putnike odvezao u Edinburg

Avion „Britiš ervejza“ koji je poleteo iz Londona, greškom je sleteo u Edinburg, umesto u Diseldorf u Nemačkoj.

britis ervejz foto1 

Putnici, koji su krenuli na let sa aerodroma „London siti“ saznali su za grešku kada je pilot najavio da se približavaju Edinburgu, koji je inače od Diseldorfa udaljen oko 800 kilometara. 

Pošto su članovi posade shvatili da su pogrešili, avion je napunjen gorivom i odleteo u svoje pravo odredište – Diseldorf, sa zakašnjenjem dužim od tri i po sata.

Iz kompanije „Britiš ervejz“ nisu saopštili koliko je putnika bilo u avionu, odnosno koliko je ljudi na ovaj način oštećeno, saznaje Bi-Bi-Si, a prenosi portal thelocal.de.

„Pilot se nije izgubio ni u jednom trenutku, greška je bila u dokumentaciji o ruti letenja, koja je zato putnike odvela u Edinurg“, saopštili su iz „Britiš ervejza“.

Dodali su da sarađuju sa nemačkom kompanijom „WDL Aviation“, koja je bila zadužena za rutu ovog leta, i da rade na tome da se sazna zbog čega je dobijen pogrešan plan leta.

Neki od putnika oglasili su se na društvenim mrežama žaleći se da su ostali bez grickalica, da je u avionu bilo zagušljivo, a čekanje u Edinburgu – frustrirajuće.

Son Tran je, na svom nalogu na Tviteru, preneo svoje utiske izjavivši da je sve to zanimljiv koncept, ali da ne misli da se bilo ko iz aviona prijavio dobrovoljno za ovu misterioznu lutriju. 

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari