Joanne i Jim Bell, stariji bračni par iz Britanije, uštedjeli su skoro 20 hiljada dolara tako što nisu koristili grijanje deset godina. Njih dvoje ističu da su na hladnoću navikli vremenom te da se nijedno od njih dvoje više ne može razboljeti od hladnoće.

sdgfw6t45

Iako su zime u britanskom gradu Yellandu poprilično hladne, njih dvoje ne namjeravaju odustati. Novac koji su uštedjeli su nedavno potrošili na karte za koncerte Neila Younga i Boba Dylana.

Štedjeti su počeli jer su vidjeli kako vjetrenjače koje se koriste za napajanje gradića ubijaju ptice te su iz protesta prestali plaćati račune. Naglasili su da su se na hladnoću navikli do te mjere da je sada normalno podnose. Osjećaju se neugodno kada su u gostima i osjete da njihovi domaćini imaju upaljeno grijanje. 

fcgshfr

"Bude nam pretoplo. Računi za grijanje su bili više od 1.200 dolara mjesečno tako da smo u ovih deset godina uštedjeli pravo malo bogatstvo. Kada je prehladno obučemo se slojevito i koristimo flaše s vrućom vodom. Više ne osjetimo hladnoću. Također imamo dva psa i često šetamo pa se i tako grijemo", kaže Joanne.

Dodali su i da situacija nije toliko loša jer se niko od njih dvoje nije razbolio u proteklih nekoliko godina. Oni ovakav način života žele preporučiti svima.