Uskoro stiže slanoled, ledena senzacija s okusom janjetine, sarme i luka

Mnogi od nas ne mogu zamisliti ljeto bez svog najdražeg sladoleda. No, uskoro i slanoljupci dolaze na svoje.

ADSFGHGFGDSDDF

Stiže slanoled, osvježavajući proizvod u kombinaciji tri slana okusa i to janjetine, sarme i luka.

I dok se sladoled kao djelomično ili potpuno zamrznuta slastica većinom sastoji od mliječnih proizvoda i nemliječnih sastojaka koji mu daju određeni sladak okus, slanoled je osvježenje s omiljenim okusima tradicionalne domaće kuhinje.
Slanoled je pravi ljetni hit, pakovan u praktičnim čašicama, a ljeto je prava prilika da umjesto klasičnih ledenih osvježenja isprobate nešto novo. Ljubiteljima mesa s ražnja stiže dobitna kombinacija janjetine i luka pakovana u hladnoj čašici. Ova delicija nudi i miris djetinjstva, a dobra vijest za sve one koji vole mljeveno meso zamotano u kupus je slanoled s okusom sarme i pirea. 
Možda najiščekivaniji slanoled u čašici je onaj u kombinaciji okusa ćuretine i mlinaca. Slanoled je napravljen kao prikladna gastro delicija za sve životne situacije, jednako namijenjen ženama, djeci i muškarcima. Kreatori naglašavaju da ovi gastronomski proizvodi nisu zamišljeni kao samostalni obrok, nego kao pravo slasno osvježenje. 

Izvor:Klix

Komentari  
-2 # Sukana Baklava 2019-07-07 18:18
Kad cete tekst o Poslaniku?
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # ProdajemVeruZaVeceru 2019-07-08 07:32
Kada ce tekst o poslaniku koji objasnjava da on nije bio pedofil?
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sukana Baklava 2019-07-08 17:11
Hajde da razmotrimo Poslanikov brak. Prvi brak mu se dogodio kada je imao 25 godina i njegova žena (Hatidža) bila je četrdesetogodišnja dvostruka udovica. Poslanik Muhamed je za 25 godina imao samo jednu ženu sve dok Hatidža nije umrla; tada je imao 50 godina. Nakon toga, poslanik Muhamed je za neko vreme bio neoženjen nakon čega je oženio šezdesetogodišnju razvedenu ženu (Sevdu).
Sve njegove žene bile su udovice ili razvedene osim jedne – device Aiše. Tri njegove žene bile su starije od njega.
Poslanik Muhamed je imao više žena i takvi brakovi su imali veće društvene ciljeve:
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # kjafir 2019-07-11 23:43
Muhamed je bio pedofil!
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sukana Baklava 2019-07-08 17:12
Aiša: kako bi ojačao vezu sa svojim prijateljem (Ebu Bekrom).
Hafsa: kako bi ojačao svoju vezu sa prijateljem (Omerom).
Um Salamh: ova starica je imala decu i siročiće, s toga je nju oženio kako bi mogao da se brine o njima.
Um Habiba: članovi njene porodice nisu bili muslimani i oni su je maltretirali, pa ju je poslanik Muhamed oženio kako bi je zaštitio.
Sevdah: ova žena je bila stara udovica (60 godina). Poslanik Muhamed je oženio kako bi se starao o njoj.
Džuvajraija: ona i njeno pleme bili su zatočenici i nakon što ju je poslanik Muhamed oženio, svi članovi njenog plemena sa njom su postali slobodni.
Safja: Jevrejka čiji je otac bio jevrejski poglavar i nemusliman, ona je ipak prešla na Islam. Svrha ženidbe bila je njena zaštita.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # kjafir 2019-07-11 23:43
Muhamed je bio pedofil!
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sukana Baklava 2019-07-08 17:13
Aiša je bila spremna za udaju i bila je zrela: Ugovor o veridbi bio je zaključen kada je ona imala 6 godina i poslanik Muhamed je čekao 3 godine i oženio je kada je imala 9 godina. Obavljanje venčanja je obavljeno kada je Aiša imala 9 godina, ne kada je imala 6 i za to postoji razlog. Razlog zbog čega se to tako odigralo jer je do 9. godine Aiša izašla iz puberteta i bila je spremna za udaju.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # kjafir 2019-07-11 23:42
Muhamed je bio pedofil!
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sukana Baklava 2019-07-08 17:13
To je bilo apsolutno dozvoljeno: Brak poslanika Muhameda i Aiše bio je u potpunosti legalan i prihvaćen od strane svih zakona (uključujući zakon društva iz njegovog vremena). Ovaj brak je bio potpuno prihvatljiv u tom vremenu. Niko od njegovih neprijatelja nije o tome prigovarao niti ga je zbog tog venčanja napadao jer je to bilo opšteprihvaćeno u tom vremenu.
Aiša nikada nije pokazivala negodovanje ili nezadovoljstvo: Aišini otac i majka su bili složni i zadovoljni njenim brakom. S toga, ona nije imala problema u vezi ove situacije. Volela je Božijeg Poslanika (mir nad njim) previše, čak je i osećala vrstu ljubomore kada bi videla druge pored njega. I nakon njegove smrti se više nikada nije udala, a živela je 48 godina nakon Poslanika, mir nad njim, i bila je najučenija žena, sve do svoje smrti. Zar ovo ne dokazuje da je bila izuzetno srećna u ovom braku?
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # kjafir 2019-07-11 23:42
Muhamed je bio pedofil!
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sukana Baklava 2019-07-08 17:14
Velika mudrost iza ovog venčanja: Za poslanika Muhameda je bilo mudro da oženi tako mladu ženu. Ženidba Božijeg poslanika Muhameda (mir nad njim) devojkom tog uzrasta bila je veliki blagoslov za sve muslimane od tog trenutka. Većina hadisa (izreka i dela poslanika Muhameda) vezanih za čistoću, odnos među bračnim parovima i mnoga druga pitanja su postala jasnija iz Aišinih učenja i prenošenja. Živela je dugo vremena (47 godina) nakon smrti Božijeg poslanika (mir nad njim) i nastavila je da podučava muslimane o svakodnevnim stvarima kao i onima od velike važnosti. Ona je među onima koji su preneli najviše hadisa – izreka poslanika Muhameda.
Ženidba je bila naredba od Boga: Poslanik Muhamed Aišu nije oženio iz svoje sopstvene želje već po naredbi od Boga. Dodato ovome, njegov brak s Aišom bio je i savet koji mu je dala žena (Haula) kako bi ojačao vezu sa svojim već bliskim prijateljem Ebu Bekrom (Aišinim ocem).
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # kjafir 2019-07-11 23:41
Muhamed je bio pedofil!
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sukana Baklava 2019-07-08 17:18
Neka je Allahov mir na najboljeg coveka koji je hodao zemljom, njegovu casnu porodicu i vrle ashabe. Kad istina dodje, laz i zlonamjerni komentari padaju u vodu. Ovo su sve cinjenice. Povjerljivi lanac prenosilaca, vjerodostojni. Sellam.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # kjafir 2019-07-11 23:41
Muhamed je bio pedofil!
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari