Banane su voće koje je puno vitamina, vlakana i kalija i imaju pozitivne učinke na zdravlje cjelokupnog organizma. Banane su i savršen izvor energije. Također su izvor kalija koji je dobar za mišiće, pravilan rad nervnog sistema i dobro funkcioniranje srca. Osim svega ovoga, banane su savršene za pripremu poslastica.

sfgfhjkjhg

Najčitanije danas 


Obično se koriste kao dodatak rolatima, ali su savršene i u ledenim kockama. Mi vam donosimo jedan sasvim nebičan recept koji će voljeti svi.

Pohovane banane su veoma jednostavne za pripremu, a okus im je u potpunosti savršen. Potrebni sastojci za pripremu ovog deserta su:

pet banana
jedno jaje
3 kašike šećera
1 kašika ekstrakta vanilije
šoljica ulja
150 gr brašna
prašak za pecivo
kašičica cimeta
malo soli
malo šećera u prahu
Istopljena čokolada

Način pripreme:

Banane isjecite tako što ćete im odrezati vrhove s obje strane. U sredinu zabodite štapić od sladoleda. Ostavite u zamrzivaču sat vremena.

U drugu posudu izgniječite ostatak banana (one vrhove koji su vam preostali). Dodajte tri kašike šećera, jednu kašiku ekstrakta vanilije, šoljicu ulja, jedno jaje.

Promiješajte. Dodajte 150 gr brašna, prašak za pecivo, cimet i promiješajte.

U smjesu umočite banane. I Ispržite ih u dubokom ulju. Pospite šećerom u prahu ili još bolje umočite ih u istopljenu čokoladu.