Alihodžić se tereti zbog nanošenja teških tjelesnih povreda bivšoj supruzi E. Z.

20190207080220 4da99175 3356 4c82 978e 19b87f82be65 

Suđenje Dženelu Alihodžiću iz Novog Pazara prekinuto je juče u bjelopoljskom Osnovnom sudu, nakon što je njegova odbrana zatražila izuzeće sudije Dragana Mrdaka.

Alihodžić se tereti zbog nanošenja teških tjelesnih povreda bivšoj supruzi E. Z.

O njenim povredama juče je trebalo da se izjasni vještak sudske medicine dr Ivana Čurović, a prekid je uslijedio nakon što je Alihodžićev branilac, advokat Radivoje Šuković tražio od suda da se ne izvodi dokaz vještačenja fotografija koje je priložila oštećena.

Advokat je rekao da je na prošlom pretresu sud odlučio da se taj dokaz ne izvodi.

Sudija Mrdak je potom pročitao zapisnik, u kojem piše da je punomoćnik oštećene između ostalog predložio da se izvrši uvid u fotografije i da u rješenju piše da se “usvajaju predlozi osnovnog državnog tužioca i punomoćnika oštećene za vršenje uvida i čitanje pisanih dokaza”.

Uprkos tom pojašnjenju, advokat Šuković zatražio je izuzeće sudije Mrdaka. O tome će odlučiti Viši sud. Alihodžić je vijećnik u Bošnjačkom nacionalnom vijeću i predsjednik udruženja Studentski forum Sandžak. Na suđenju je tvrdio da je bivšoj supruzi htio da “samo da objasni” da ukloni njegov lažni profil sa Fejsbuka, za koji je smatrao da ga je ona postavila. E.Z. je, međutim, istakla da ju je bivši suprug često tukao, čak i dok je bila trudna.

Alihodžić se tereti da je 29. novembra, oko 7.20 časova na parkingu Osnovne škole “Risto Ratković”, pretukao bivšu suprugu E.Z, zadajući joj drvenom motkom najmanje 17 udaraca, usljed čega je zadobila teške tjelesne povrede. (Vijesti)