Direktor škole iz Novog Pazara ponovo na udaru agencije za borbu protiv korupcije

NOVI PAZAR – Nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije podnela krivičnu prijavu protiv direktora Ekonomsko-trgovinske škole Seada Ljajića, ponovo je pokrenut postupak protiv njega i izrečena po drugi put mera za razrešenje sa javne funkcije.

hghzhzhzz

 

U Rešenju koje je donela, Agencija za borbu protiv korupcije navodi se sledeće:

“UTVRDJUJE SE da je Sead Ljajić, direktor Ekonomsko-trgovinske škole Novi Pazar, postupio suprotno odredbama čl.27. i 32.st.1. Zakona o Agenciji protiv korupcije, na taj način što je zaključio Ugovor o radu 05.09.2016. godine sa Elvirom Hodžović, svojom rodjakom, na osnovu kojeg je imenovana zasnovala radni odnos u ovoj školi na radnom mestu nastavnika engleskog jezika i književnosti na određeno vreme, sa nepunim radnim vremenom, a da o sukobu interesa koji je u konkretnoj situaciji imao nije pismeno obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije”.

Direktor škole nije reagova na ovo već je neko u ime škole odgovorio da su oni 4 stepenu srodstva u pobočnoj liniji i da na osnovu toga nisu u bliskom srodstvu.

Ovim je pomenuti direktor postao jedini funkcioner u Srbiji koji ima dve preporuke za razrešenje sa javne funkcije. Tačnije, u oktobru 2016. godine je doneta prva mera za razrešenje sa javne funkcije nakon što je on zaposlio Murtezić Adina i Aldinu (brat i sestra) decu tadašnjeg predsednika školskog odbora Murtezić Ismihane a što je u žalbenom postupku i potvrdjeno konačnom odlukom.

Agencija je 29. decembra 2017. godine podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru protiv Seada Ljajića zbog postojanja osnova sumnje da je kao javni funkcioner izvršio krivično delo propisano članom 72. Zakona o Agenciji. Članom 72. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije propisana je kazna zatvora od šest meseci do pet godina za “funkcionera koji ne prijavi imovinu ili daje lažne podatke o imovini, u nameri da prikrije podatke o imovini”.

zhuzjuzujju

jhzuhjjuhju

ghghghghh

Komentari   

-1 # Meko 2018-09-14 00:40
Bruka za skolstvo, bruka za Bosnjake, bruka za Novi Pazar.
Odgovori
+3 # Mifti 2018-09-14 16:43
Ovi Ljajici svi suvi kriminalci.
Odgovori
+1 # Np 2018-09-14 21:23
Ko o cemu mufty o postenju...
Odgovori
+7 # Srbobacje 2018-09-14 18:16
Ovu agencuju izgleda niko ne jeb.. ni 2% haha
Odgovori
+4 # Sandžak je vječan 2018-09-14 18:44
Šta ga briga,Ljajići rade šta hoće pod pokriljem države
Odgovori
-3 # Emin BOSNJAK 2018-09-15 14:52
Gospodin covek i ponos Novog Pazara.
Odgovori

Dodaj komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Security code
Refrešuj