U Novom Pazaru za parking od 30 dinara naplaćuju kaznu od 30.000 dinara

Parking servis novi Pazar ima I, II, i extra Zonu Parking je po ceni od 30, 40 i 50 dinara i može se platiti SMS porukom ili ovlašćenom licu na parkingu, javlja agencija Sana

parkkart

Ukoliko se ne plati parking (30, 40 ili 50 dinara) a automobil bude duže od 15 minuta na parking mjestu zaposleno lice Parking servisa na vetrobransko staklo automobila ostavlja obavještenje o tome da je vozač automobila obavezan da plati Dnevnu kartu u iznosu od 700 dinara.

Međutim, ovih dana su vozači, koji su propustili da plate parking i dobili obavještenje da su u obavezi da plate Dnevnu kartu, neprijatno iznenađeni. Na njihovu adresu je došlo pismo sa naslovom „Opomena pred utuženje sa obavještenjem o ustupanju potraživanja“ u kome se navodi da su u obavezi da plate 4.469,00 dinara preduzeću BDF SISTEM PLUS DOO, Beograd,  Savski Venac. A ukoliko se uplata od 4.469,00 dinara ne izvrši u roku od tri dana biće prinuđeni da „zaštite svoje interese pred nadležnim sudom i izvršiteljem. Na vaš teret će pasti troškovi od najmanje 30.000.00 dinara, kao i troškovi zatezne kamate…“

Korisnici usluga Parking Servisa Novi Pazar nisu ni na koji način ranije obavešteni o tome da je njhov dug prema ovom Javnom preduzeću prodat privatnom preduzeću.

Kako je do ovoga došlo?

Parking servis Novi Pazar, čiji je osnivač grad Novi Pazar je potraživanja prema svojim korisnicima, u najvećoj mjeri građanima Novog Pazara, prodao, po slobodnoj pogodbi, bez ikakovog tendera, poziva za ponude ili konkursa, preduzeću BDF SISTEM PLUS DOO, Beograd, Savski Venac koje je osnovano 22.03.2018.

Vlasnici preduzeća preduzeća BDF SISTEM PLUS DOO  su  izvesni Borisav Stajić i preduzeće Direct Factor doo Beograd, Savski Venac, čiji je osnivač Dejan Simić, koji je prema zabeležbi APR-a od dana 13.03.2018. upravljanje preduzećem poverio drugom licu zbog obavljanja javne funkcije.

Dejan Simić je takođe i osnivač advokatske kancelarije „Simić i saradnici“ koja za račun preduzeća  BDF SISTEM PLUS DOO sastavlja Opomenu pred utuženje sa obaveštenjem o ustupanju potraživanja i za taj posao po svakom predmetu naplaćuje 3.600,00 dinara.

Dejan Simić je, takođe, u inicijalnom dokumentu o osnivanju preduzeća BDF SISTEM PLUS DOO bio jedini osnivač, što se može videti u bazi APR-a, ali je kasnije ta prijava zamenjena drugom gde se kao osnivači navode Borisav Stajić i preduzeće Direct Factor doo Beograd, Savski Venac.

Zašto je i kako, po kom osnovu Praking servis Novi Pazar  svoja potraživanja prodao i po kojoj ceni (u praksi se potraživanja otkupljuju za 10-30% njihove vrednosti)  pitanje je na koje treba da odgovori menadžment preduzeća. Zašto Parking servis  Novi Pazar sam nije angažovao potrebne mehanizme koje je upotrebilo preduzeće BDF SISTEM PLUS DOO kako bi naplatio svoja potraživanja.

Na ovaj način se građanima usluga od 30,40,50 dinara naplaćuje i do preko 1000 puta skuplje, pitanje koje se postavlje je kod koga završava taj  novac koji je uzet od građana Novog Pazara.

(Agencija Sana)

Komentari   

+5 # Srbi su ubice 2018-06-14 21:12
Pljačka braćo draga hoće Sandzak da nam oglodju. Tako su i Sjenicko jezero i pećine dali na upravljanje novoj varosi zato sto je vecinsko stanovnistvo srpsko
Odgovori
+5 # Ustipak 2018-06-14 21:20
To su neke mutne radnje, prasim i njegovi poslovni kompanjoni. Milioni se okrecu tu ispod žita. Nema covek za koga da glasa vise, u pm!
Odgovori
0 # Raxy 2018-06-15 05:00
Uskoro ce i domisljati gradjani krenuti da potrazuju dugovanja vozacima koji parkiraju ispred njihovih ulaza,stepenista poslovnih prostora...
Ova genijalna ideja je procurela u javnost i sve vise ce uzimati maha...
Odgovori

Dodaj komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Security code
Refrešuj