Nasufović: Suljeviću smeta mir

Poglavar islamske zajednice srbije Sead Nasufović odgovara na optužbe. Da li "produžena ruka" Muamera Zukorlića želi da uništi Rijaset?

srb suljevicu 620x0

POGLAVAR Islamske zajednice Srbije (IZS) Sead Nasufović je odgovorio na prozivke svog doskora najbližeg saradnika muftije sandžačkog Hasiba Suljevića, za kojeg u opširnom saopštenju za javnost navodi da je smenjen jer je sa grupom ljudi - nezakonito i u tajnosti, organizovao izbore za Sandžački mešihat. Pritom, kaže Nasufović, samog sebe je promovisao u muftiju sandžačkog, a u poslednje vreme deluje kao "produžena ruka" Muamera Zukorlića, koji želi da uništi Rijaset Islamske zajednice Srbije i destabilizuje mir u ovom delu Srbije.

- Tokom poslednje konferencije za medije u Novom Pazaru je izneo mnogo neistina, mene i Fuada Baćićanina označio kao mete, te otvorio novo polje smutnji govoreći o nekakvim ideološkim podelama u Islamskoj zajednici. Ipak, nudim mu poslednju šansu. Mora javno da se distancira od svih onih koji ga zloupotrebljavaju i da se javno izvini našem narodu i imamima, pa će biti vraćen u legalne izbore za muftiju sandžačkog. U suprotnom ću preduzeti sve zakonom predviđene mere da zaštitim Islamsku zajednicu, svoju porodicu i sebe od otrovne mržnje koju Suljović širi, a to podrazumeva i krivične prijave za sve što je do sada uradio - ističe reis Sead Nasufović.

Previranja unutar IZS Srbije - čiji je Nasufović poglavar, a Hasib Suljević najuticajniji muftija - ozbiljno su zabrinula vernike u ovom delu Srbije, a njihov strah je posebno povećan posle prebijanja uglednog imama Bor-džamije Nezira Salihovića. (Novosti)