HARADINAJ NA SRPSKOJ TELEVIZIJI: ''Vjerovatno sam ubio, rat je rat''!

Kosovski premijer Ramush Haradinaj bio je gost emisije “Ćirilica” na televiziji Hepy kod novinara i autora Milomira Marića koji je u Prištini snimio intervju sa njim. Upitan da li je nekoga ubio, rekao je: “Ne znam, vjerovatno, rat je rat”.

haradinaj cirilica 696x469

“Ja sam obukao uniformu svjestan posledica. Izgubio sam dva brata u uniformi, a isto tako razmišlja i srpski vojnik kada krene u rat. Ako ne možeš to da podneseš, onda nemoj ulaziti u sukob”, kazao je Haradinaj u intervjuu za Hepi televiziju..

          

Na pitanje kako je nastala legenda o crnom Haradinaju, zločincu odgovornim za stradanje Srba, kosovski premijer kaže da je vidio to na srpskoj televiziji, te da je to, kaže, bila propaganda.

“Za mene je normalno da se to govori tokom rata, kada su dvije strane u sukobu. Ali mi nije jasno zašto se to nastavilo posle sukoba”, navodi on.

Hašku robiju je, kaže, u dva navrata izbjegao “istinom”, a opisujući svoj boravak u Haškom tribunalu,kaže da je to bila “nova Jugoslavija, ali iz nacionalističke perspektive”.

Tamo je upoznao i Srbe poput Šljivančanina i Šešelja koji su mu i uputili pozdrave.

Tvrdi da su “Amerikanci dali Miloševiću sve da uništi OVK i nije uspio u tome”.

Na pitanje kako to da u zatvoru može da se druži sa Srbima, a ne i na slobodi, Haradinaj pita “ko je to rekao”.

“Pa, viđam se sa Srbima i družim. Evo čestitao sam im Božić i Uskrs, ne slažemo se uvijek, ali se slažemo”, kaže on.

Navodi i da Albanci nisu muslimani po identitetu i da se ne ponosi onim snimcima rušenja srpskih crkava i manastira u pogromu.

“Bio sam sa srpskim porodicama, posjećivao sam srpske manastire, ali neću reći koje, neka oni kažu. Imamo mi i pravoslavne, albanske, crkve”, tvrdi Haradinaj.

Na neobično pitanje kako to da droga svuda izaziva zavisnost, samo na Kosovu nezavisnost, Haradinaj kaže:

“Nema ovdje droge, samo kukuruz i pasulj. Ovdje droga ne raste”.

Za kraj razgovora, Haradinaj je nagovijestio da su se Srbi i Albanci, navodno, zajedno borili protiv Otomanskog carstva.

“Ne znam da li ovo znate, ali kada govorimo o Kosovskom boju, treba reći da su albanske jedinice učestvovale i da ni njima nije bilo drago da im dođe neko izdaleka na njihovu teritoriju”, rekao je on.

Comments   
Tursko biciklo
+12 # Tursko biciklo 2018-04-17 21:41
Pozitivno me iznenadio haradinajev intervju. Nisam ranije imao priliku da ga slusam. Ovi nasi pijacari od politicara mu nisu ni do koljena...
Reply | Report to administrator
Olivera
-19 # Olivera 2018-04-17 22:45
Verovatno nisu jer nisu ubijali Srbe.
Reply | Report to administrator
Tursko biciklo
+17 # Tursko biciklo 2018-04-17 23:48
Sto ti je propaganda oljic, ja sam prateci srpsku stampu mislio da je haradinaj sad neki ajduk, neki divljak. Kad ono najnormalniji covjek, vjesto se formulise na stranom jeziku i koji voli svoj narod i neda da ga se gazi.

Cak je i simpatican.
Reply | Report to administrator
Samir
-12 # Samir 2018-04-18 02:54
Haradinaj nije nikakav vojni strateg...samo veoma brutalan u kratkim intervalima, kao strateg skroz veliki promasaj. Agim Ceku je najozbiljniji oficir UQK...i samo zahvaljujuci njemu su imali uspjeha, ovaj je karijeru napravio u skroz drugom poligonu. Tezak seljober i gradjanski deo albanaca ga ne podnosi....sad je jos i slifovan u odnosu na sirovinu koja je bio.
Reply | Report to administrator
Samir
-6 # Samir 2018-04-18 09:14
Mr.Morgen...mene kao albanca je sramota kad ga bilo ko povezuje sa nasim narodom, na srecu Holbruk nije nikada sreo njega jer bi UQK bila tretirana kao teroristicka org. Ovak Watikanski kurton je instrument Watikana, i kad im ne bude trebao bice pociscen od njih zajedno sa bratom i ortacima. Nijedan karakterni albanac ne prima od njega komande. Idiot na kvadrat koji sebi dopusta da ga Maric ismejava pred STV, pa znas kad bi neki Albanac pao na taj nivo....nikad. Ovaj je samo histericni idiot koji funkcionise kao pedala u Watikanskoj mashineriji koja jos nije priznala Kosovo. Narcis....kome je Vuciceva poternica pomogla da bude premijer...imaju istok gazdu Blaira.
Reply | Report to administrator
Tursko biciklo
+5 # Tursko biciklo 2018-04-18 13:21
Gledaj samire - jedna je stvar da se tebi haradinaj nesvidja a on i jeste ta ratna generacija zajedno sa tacijem i ekipom. Sasvim druga stvar je sto ga napadas zbog navodnog vatikana jer time udaras direktno u noseci stub albanskog jedinstva. Niposto nesmijete dozvoliti da budete razbijani po tom osnovu jer ste onda propali dibidus i ostacete bez svega! A svak ko vas gura u te podjele znajte da vam je najveci dusmanin - pa bio to i babo erdogan!

Erdogan je do krvi pozavadjo turke pa sada svoju histeriju podjela izvozi i albancima i bosnjacima. Ako to dozvolimo da se dogodi onda smo kreteni koji ne zasluzuju nista bolje no da robuju jos 100 godina! Zbog toga najhitnije moramo ograniciti turski odnosno erdoganov uticaj u nasim zemljama inace nam se crno pise...
Reply | Report to administrator
Samir
-3 # Samir 2018-04-18 13:58
Mr.Morgen, valjda ti je jasno da Watikan koji nije priznao Kosovo i gura projekat razbijanja Albanske hegemonije i provociranja sukoba. Albanci se u vecinskom dijelu nikada nece odreci Islamske kulture i tradicije, Ali se Watikan nadao i preko svijih kurtona gura taj projekat. Ali imamo mi lek za sve neprijatelje Albanskog naroda. Watikan perverzno provocira sukob i ispituje puls albancima. Kriscanstvo je svim ilirima namjetano kroz vijekove...sa islamom je bila drugacija prica, bez obzira na propagandne verzije.
Reply | Report to administrator
Tursko biciklo
+6 # Tursko biciklo 2018-04-18 14:16
Vatikan ce zvanicno priznati kosovo cim to srbija ucini, a nezvanicno i u pozadini djeluje za promociju kosova na razne nacine. Albansko jedinstvo bez obzira na vjeru je do sada bio albanski recept za uspjeh. Ne dozvolite da vam to iko unisti pa ni svadjalacko pseto erdogan! Zato pamet u glavu i zuvajte zajednistvo inace ste propali.
Reply | Report to administrator
Samir
-2 # Samir 2018-04-18 15:07
Mi ne pristajemo da budemo bilo ciji taoci i ucjene iz Watikana suevidentne, imaju svoje emisare i u Beogradu. Mi Albanci smo jedan narod, ali kao muslimani ne dopustamo da bilo ko vrijedja nas sopstveni izbor. Najvise je Otomana izginulo u borbi sa Albancima. Od pada tzv Konstntinopolja i sporazuma pravoslavnog klera i Sultana pa sve do 1804 nije bilo sukoba izmjedju srba i Turska...vec samo protiv katolika.
Reply | Report to administrator
Samir
-2 # Samir 2018-04-18 15:13
Turci su skupo i hrabro ugusili Skenderbegov ustanak kao ratnici, mogli su da su htjeli da nas rasele po citavom svijetu, Ali nisu postali smo Barca po viljeri i UZ tu islamsku kulturu povratili i jezik i identitet naseg ilirskog porijekla. Nas su vjekovima, helenizirali grci, latinizirali rimljani, slavizirali sloveni, ali smo opstali bas zato jer smo postali muslimani. Bez Turaka se na Balkanu ne bi ni culo zaalbanski jezik i ilirizam.
Reply | Report to administrator
Tursko biciklo
+6 # Tursko biciklo 2018-04-18 15:34
Nebih ulazio u debatu o dalekoj istoriji - sadasnjost je vazna i u njoj se kreira nasa buducnost.

Dozvoljavas da ti srpske sluzbe, sada zajedno sa turskim koje su pod putinovom komandom, urusavaju nosece stubove albanskog jedinstva. Ti takav predstavljas mnogostruko veci problem za buducnost drzave kosovo nego tamo neki marko, ranko i radovan.
Reply | Report to administrator
Samir
-2 # Samir 2018-04-18 15:52
Mislim da si u zabludi, nestrpljiv si covijek i ides po inerciji. Sta treba da glumimo....? Mi jetmotor za evropske vrijednosti, Ali samo pod uslovom da uvaze Islam kao integralni deo Evropske kulture sto i jeste. Ne zaboravi da je Watikan ocistio Spaniju od Islama iako je ta kulturala stvorila evropsku renesansu? Ako EU podrazumjeva klub samo sa hriscanskim vrijednostima, onda ja ne bih u taj klub gde i devajacije imaju mjesta, Ali ne i Islam. Vjeruj mi slab Sam vjernik Ali mi integritet ne da kad osjetim nepravdu.
Reply | Report to administrator
Tursko biciklo
+6 # Tursko biciklo 2018-04-18 16:00
Prvo ti postavi kosovo i albaniju na noge pa se onda sve ostalo. A prvenstveno nikada, bas nikada, ne ulaziti u klinc sa drugim albancem samo zato jer je neke druge vjerske orjentacije.

Haradinaja rado napadaj do mile volje ako ti se ne svidja ali NIKADA ga nemoj napadati preko hriscanske/katolicke/pravoslavne linije jer nema nicaga destruktivnijeg za albansko jedinstvo od toga.

Erdoganu veoma zamjeram sto napada bas to albansko jedinstvo koje vas je odrzalo na okupu tokom svih vijekova i prolazaka kroz teske izazove.
Reply | Report to administrator
Samir
-3 # Samir 2018-04-18 18:23
Kad smo vec otvorili tu temu...da ti pojasnim i da je kriscanski deo albanske nacije u istoriji cesce bio u sluzbi nasih protivnika i da su dali veoma snromni doprinos u zrtvama za opstanak nacije u zadnjih 200god, a mnogi su se i asimilirali u grke,srbe, crnogorce i bugare. U otomanskom carstvu je od 52 ezira bilo 27 albanskog porijekla i u Turskoj danas zivi vise albanaca nego u citavoj evropi...doduse asimiliranih je vecina zbog Ataturka.
Reply | Report to administrator
Tursko biciklo
+4 # Tursko biciklo 2018-04-18 22:01
Sto je bilo bilo je i o tome sigurno ima vise gledista ali svakako se nesmije biti rob/zatvorenik proslosti vec iz danasnjice graditi buducnost kakvu zelis.

Zelis li se danas svetiti hriscanskoj albanskoj manjini zato jer mislis da se nisu jednako borili za neku stvar koju ti cijenis ti to mozes ciniti ali to ima svoju cijenu. Srbi su se svetili muslimanima nakon pada osmanske carevine i jesu li od toga imali koristi? Nisu, imali su nesagledivu stetu.
Reply | Report to administrator
Tursko biciklo
+3 # Tursko biciklo 2018-04-18 22:03
Jedini put naprijed je INKLUDIRANJE, trazenje najmanjeg zajednickog imenioca i tako graditi harmonicnu buducnost. Sve ostalo vodi direktno ka propasti, sto moze biti izuzetno kobno kada se uzme u obzir da imate srbe sa jedne a grke sa druge strane koji bi vam se rado krvi napili i budi siguran da ce oni koristiti svaki rascjep u albanskom drustvu koji primjete pa tako i ovaj na liniji muslimani/hriscani. Zato pamet u glavu i nedajte nikom da vas zavadja pa makar to bile i erdoganove agencije koje sakom i kapom dijele pare po kosovu, sandzaku i bosni i preko svojih medija i potkupljenih ljudi koriste nas narod zarad turskih velikodrzavnickih interesa koji nikako ne moraju biti i nasi!
Reply | Report to administrator
Samir
-8 # Samir 2018-04-18 02:48
Pozitivno?...On je covijek iz srednjeg vijeka zalutao u sadasnjosti. Da budem Realan i kazem da bi ih Srbija skroz unistila da nisu imali logistiku iz Nato pakta, UQK je u rat sa Srbijom usla kao Kamikaze...bez realnog potencijala da nanese vece gubitke Srbiji. Mnogo je mladih albanaca ukljucujuci i njegovu bracu izginulo na bizaran i priglup nacin...kao glineni golubovi.
Reply | Report to administrator
Jaguar
+4 # Jaguar 2018-04-18 00:23
Aman ljudi naučite već jednom tu gramatiku, nije to "srpska" televizija, nego "televizija Srbije", ili ako već hoćete da pišete skraćeno onda može i "srbijanska televizija" ako se odnosi na Srbiju. Od ovih nepismenih novinara mi se više gadi da uključim internet i televizor. Nije sve što dolazi iz republike Srbije "srpsko", shvatite to. Čujem sad i brašno iz Srbije nazvali "srpsko brašno". Nemojte da ste smiješni bre. :lol:
Reply | Report to administrator
Tursko biciklo
+8 # Tursko biciklo 2018-04-18 00:26
Evo intervjua, interesantno za pogledati. Pocinje od 39og minuta pa slobodno premotajte preko srpskog drkanja prije toga:

https://www.youtube.com/watch?v=4zJxHEwkrtk
Reply | Report to administrator
Samir
-3 # Samir 2018-04-18 03:03
Haradinaj je tu gde jeste jer ga podrzava Watikan u anti islamskoj propagandi i nikakav je covijek, nemoralan, i fanatik koji nema neki koficijent intelekta i karizmu. Njemu se raduju samo slicne budale, Thaqi je za njega Dr i Mr na svakoj temi, ovaj je totalni promasaj i za slobodu moze samo Watikanu da zahvali jer zavrsava i njihove prljave poslove.
Reply | Report to administrator
posrbljeni turcin
-8 # posrbljeni turcin 2018-04-18 11:59
tacno tako,cak i za vrijeme rata na Kosovu,Haradinaj nije imao nikakvu taktiku da mu Tachi nije davao instrukcije,ovo je obicni zapadnjacki potrcko
Reply | Report to administrator
Samir
-5 # Samir 2018-04-18 12:14
Samo neka padne ova vlada i ukine se imunitet koji ima, Albanci ce ga sami osudit za mnogo sto sta, sud je formiran i njegov predmet je u proceduri. Njemu je Vucic pomogao da dobije izbore i oformi vladu. Potjernica je bila pecanje glasova na emocije i sazaljenje. Vucko je francuzima dao smijesne dokaze namjerno i abolirao ga manipulisuci Srbijanskim MUP-om i pravosudjem.
Reply | Report to administrator
Kosova
-8 # Kosova 2018-04-18 05:50
Ovaj budala isti ko Tursko biciklence samo ceka da ga neko uzjase :lol: :lol: :lol:
Reply | Report to administrator
Naser Thaçi
-7 # Naser Thaçi 2018-04-18 11:46
gotovo kroz cijeli intrviju se krmak Maric izivljavao nad njim,a nepismeni Haradinaj se izvlacio osmjesima,zasto nije pricao sa Azemom Vlasi ili sa Tachijem,jer bi ga degradirali
Reply | Report to administrator
DP
+8 # DP 2018-04-18 12:58
Nije ovde bila nikakva dominacija Marica nad Haradinajem izuzev sto je Maric koristio iste one otrcane srpske floskule koje srbi koriste u razgovoru sa predstavnicima bilo koje nacije sa Balkana,a to je ono "mi smo zrtve a svi vi ste zlocinci". Pored tolikog napora koji je ulozio Maric u plasiranju tih floskula i da pokaze takozvanu srpsku "nadmoc u dokazivanju",Haradinaj je to tako seretski ignorirao i stavljao Maricu do znanja onaj svrseni cin za Kosovo.Obzirom na neznanje jezika,jer ne vlada dobro srpskim jezikom,dobro je uspevao da formulise misao kroz recenice.
Normalna stvar da se Haradinaj ne moze porediti sa ekipom iskusnih Albanskih politicara sa Kosova,ali pod dobrom kontrolom ostalih moze zavrsavati dobru igru za Kosovo.
On kaze da nije vernik,ali obzirom kako Albanci drze do nacionalnog identiteta,nije ON ni mnogo nacionalno oformljen. No u svakom slucaju,ovo sa Maricem nije bio promasaj,a Maric je otpevao srpsku epiku kao i po obicaju.
Reply | Report to administrator
Tursko biciklo
+7 # Tursko biciklo 2018-04-18 13:12
Haradinaj je kroz intervju razbio srpsku demagogiju i srpskom gledalistu pokazao jedno drugacije lice od onoga kako se albanci prikazuju u srbiji. Sasvim se dobro snasao ne ulazeci u zamke poput zukimija koji ima obicaj izgubiti se kad ga novinar navuce.
Reply | Report to administrator
Brada
+5 # Brada 2018-04-18 13:32
Vrlo uspesan proboj Albanaca i njihovog stava na srpsko medijsko podrucje i pored toliko jake dugogodisnje blokade, a ujedno i prvi direktan poraz takozvane srpske istine o Haradinaju kao zlocincu i ako se Maric trudio i tokom interwjua da non-staop to drzi u zizi.Medjutim Haradinaj je dobro razumeo igru,pustio Marica da mlati praznu slamu sa srpskim lazima,ali sada je on,Haradinaj bio taj koji je direktno stajao pred licem srpskih gledalaca.Nije se uplitao u zamke,jer ga ta "srpska istina" nije ni interesirala, a to se dalo videti iz potpune njegove hladnokrvnosti prema svakom pitanju,ma koliko bila provokativna.
Reply | Report to administrator
Dodaj komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.