Dodik: Genocid u Srebrenici je neprihvatljiv, tamo su ubijani i Srbi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srebrenica nesumnjivo mjesto strašnog zločina nad Bošnjacima, ali i nad Srbima i da se genocid nije mogao dogoditi samo na jednoj od te dvije strane.

milorad dodik kurir zorana jevtic

Dodik je istakao da je razlika samo u vremenskoj dinamici kada su se ti zločini dešavali, navodeći da je u tri godine rata ubijeno oko 3.500 Srba i da to niko ne može da spori, prenosi Srna.

"Međutim, stalni zahtjevi Bošnjaka pa i određeni pokušaji da se to okvalificira kao genocid moraju da budu odbačeni. Ako se dogodio genocid nad Bošnjacima, dogodio se i genocid i nad Srbima. Srbi su ubijani kontinuirano i smišljeno. Ubijane su žene, djeca i starci", rekao je Dodik, govoreći o izjavi ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH Dragana Mektića, koji je za Večernji list ranije rekao da "Srbi moraju proživjeti katarzu i priznati genocid nad Bošnjacima u Srebrenici".

Dodik je podsjetio da su podaci koje je svojevremeno dala Vlada Republike Srpske u izvještaju o Srebrenici, uz zeleno svjetlo tadašnjeg predsjednika RS-a Dragana Čavića, korišteni kao osnova za procese koji su vođeni prema pojedincima, a ne jednom narodu.

"Bošnjaci su požurili da zločine u Srebrenici nad Bošnjacima okarakterišu kao genocid. To je neprihvatljivo i kada dolazi od njih, a pogotovo od onih iz Republike Srpske koji na taj način pokušavaju da okvalificiraju te događaje", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da je potrebno formirati novu međunarodnu komisiju, jer je očigledno da ona koja je bila pod rukovodstvom SDS-a i napravila izvještaj o Srebrenici nije utvrdila prave podatke.

"Samo nova verifikacija ovih događaja može da bude osnova za bilo kakvu ocjenu toga što se dešavalo", rekao je Dodik i dodao da je indikativno da garnitura koja je na vlasti na nivou BiH ne čini ništa da otkrije ko je naredio i pokušao da ubije predsjednika Srbije Alaksandra Vučića kada je dolazio u Potočare i Srebrenicu i da se o tome namjerno ćuti i ništa ne rješava.

Comments   
np
+9 # np 2018-02-12 10:35
isto 8.000 ubijenih srpskih civila, i kad su nemci ubijali jevreje imalo je mrtiv nemaca jel to isto
Reply | Report to administrator
Pazarce
+4 # Pazarce 2018-02-12 13:35
Eve ga ova islamofob tupi hahaha, pokri se usima i ne izlazi iz rupe zbog tvoje proslosti. Pratice vas Srebrenica do groba. Mrznja izbija iz njegovih usta, a tek grudi sta kriju? Istinu je reko Uzviseni Allah! Braco muslimani, i sestre moje, ponosno hodajte i uzdignute glave dhe god da ste! Nije Hitler ponikao u Islamskoj civilizaciji. Nisu komunizam izmislili muslimani koji je pobiio i progutao toliko zrtava. Sve te ideje dosle su sa krscanskog Zapada. Ovaj duduk ima pagansku mrznju prema muslimanima i Islamu. Braco i sestre budite ponosni na Islam i nase prethodnike koji kad su osvajali drzave prema krscanima su se odnosili pravedno. Budite ponosni o muslimani brqco moja lijepa. Kad su muslimani osvojili Spaniju, krscani su bili slobodni i imali sva prava. To je braco islam to je musliman i budite ponosbi na proslost nasu i buducnost nasu. Vala bilo bi me sram da sam srbin il hrvat. Al musliman sam i ponosim se.
Reply | Report to administrator
Pazarce
+4 # Pazarce 2018-02-12 13:44
Hodajte visoka cela bracoo, mi se ne stidimo sto smo muslimani. Da sam amerikanqc ja bi se stidio, all MUSLIMAN JE CIST BRACOO CISTTT. Nasa sadasnjost i nasa buducnost su CISTIIII KO SUZA NEMA KOD NAS LOGORAA, NEMA KOD NAS SILOVANJA, NEMA KOD NAS UBIJANJA NEDUZNIH CIVILA, ako se desi neki sporadican slucaj to nije pravilo. Pogledajte brwco kako oni krscani konstwntno cine zlocine i zulum. Pred nama su knjige istorije i nisu skrivene i zna se kako su se ponasali muslimani prema zidovima i krscanimq i prema onimq kada su muslimani zaticali u drzava koje su osvajali. Bracoo mi smo cisti i hodajte visoka cela i budite ponosni muslimani znog nase proslosti i nase sadasnjosti.
Reply | Report to administrator
Pazarce
+6 # Pazarce 2018-02-12 13:48
Da sqm srbin stideo bi se. Da sam hrvat stideo bi se
Reply | Report to administrator
SRBin
-13 # SRBin 2018-02-12 14:16
A sta si bio do skoro? Hrvat,Srbin,musliman,Musliman?
Reply | Report to administrator
Malo Morgen
+11 # Malo Morgen 2018-02-12 14:27
Sta god da jeste nije genocidas - za razliku od tebe...
Reply | Report to administrator
Pazarce
+2 # Pazarce 2018-02-12 17:52
Ja rodjen musliman i ostao musliman! Sta si bio do skoro? Turcin! Jahali vas 500 godina pa u tebi je turska krv sine
Reply | Report to administrator
SRBin
-5 # SRBin 2018-02-12 23:12
Pazarce o tome ti govorim.Ti si rodjen kao musliman a sta si sada?Musliman ili musliman ili si i ti postao Bosnjak? :roll:
Reply | Report to administrator
Pazarce
0 # Pazarce 2018-02-13 08:13
Allah nas naziva u Ku'anu muslimanima! Normalno, Bosnjak autohtoni narod na svojoh zemlji na zemlji djedova hrabrih muslimana! Nezapranko, meni je bitno vise da me zoves muslimanom nists drugo me ne zanima ! Zovi me muslimanom ne moras bosnjakom ja sam ponosan, jer znam da ti se ledi krv u zilama kad cujete i vidite muslimana ! Casni i posteni muslimani koji ne ubijaju civile, iznemogle starce zene i djecu za razliku od srba koji smrdu ko tvor! Ene ga on vas "heroj" zakovo dozivotnu, hahaha pokri se usima nizerazredni provokatoru i ne izlazi iz rupe jer ti je buducnost puna takvih "heroja" a .i smo jos tu, crve slabasni ! Niko muslimane ne moze pobjedit, nama je pobjeda zagarwntovana mi smo gornji a zabludjeli krscani i jevreji ruzni su donji! Mi smo petak, vi ste subota i nedelja ! Mi smo lavovi u borbi, mi smo sehidi na polju i mi ne ubijamo stare, zene i djecu! Mi smo MUSLIMANI. ZIVIO SANDZAK, ZIVJELA TURSKA NOVA ISLAMSKA REP. UMRO JE IZDAJNIK ATATURK SAD JE TU SULTAN ERDOGAN.ISLAM
Reply | Report to administrator
SRBin
0 # SRBin 2018-02-13 09:00
Polako,to sto vredjas je odraz tvoje nemoci.Sve ce vas bosnjacke naciste dr.Zukorlic dovestivu red.Znaci ti si Bosnjak,otac se izjasnjavao kao Musliman,deda kao musliman a pradeda kao Srbin ili Hrvat :D :D :D
Reply | Report to administrator
Ljeteca Baklava
-1 # Ljeteca Baklava 2018-02-13 10:35
Nema nacizma kod nas, vi najboljrme znate sta je nacizam posto ste ogrezli u njemu. Rrko ti ne moras nas zvat bosnjacima sto se mene tice, zovi me muslimanom jer je nekako hajem jaka je. I moj dedo i svi moji svi bili muslimani e tako, (mucno mi ovde da vodim racuna o velikom slovu, zarezu i tako) haha zapamti, only muslims :lol: :lol: :lol: :oops:
Reply | Report to administrator
SRBin
0 # SRBin 2018-02-13 12:19
Ne shvatas ti nista ali nije ni bitno :-) :-) :-)
Reply | Report to administrator
Saki
0 # Saki 2018-02-13 15:13
Bosnjaci su najcistiji narod balkana. Srbi su cista genetska zajeb... evrope. Tu su se razni ustresali a najvise Turci. Mi imamo genetski dokaz da sa vama nemamo nista. To se i golim okom vidi. U tebi ima vise Turske krvi nego u bilo kom Bosnjaku. To je i sustina vase patoloske mrznje prema nama jer ste iskompleksirani. Najvise vas boli sto su vas Turci pravili a nisu priznali
Reply | Report to administrator
Bosnjak
0 # Bosnjak 2018-02-13 18:39
Tako je.Bosnjaci postoje od 1992.Cekaj,sta smo bili prije?
Reply | Report to administrator
Malo Morgen
-8 # Malo Morgen 2018-02-12 17:17
Jos da su ovako ubijali Bosnjake ko 1941 po Sandzaku bio bi Sandzak vec Albanija.
Reply | Report to administrator
Malo Morgen
+5 # Malo Morgen 2018-02-12 17:37
hehe, krmak srpski genocidas iznad pada u agoniju...
Reply | Report to administrator
Tel Aviv
-9 # Tel Aviv 2018-02-12 19:06
Bosnjaka rodjenih 1992-1995 nema,svi su kopilad Holandska,Grcka,Srpska,Bugarska,Nigerijska,Hrvatsk a.Vase zene i nane u Bosni jahali svi a u "Sandzaku" je bilo bolje,tu su jahane samo od Srba i Crnogoraca dok ste vi klali po Republici Srpskoj.
Reply | Report to administrator
Pazarce
+1 # Pazarce 2018-02-13 07:53
Bosnjak bio, musliman do groba! Nase bike i nane su casne zene, za razliku od vasih kurvi koje jase ko stigne, dal imala 16 god dal ona udata, pocijepase se sppkinje od abortusa ko ono siroce kad ufati paket unicefa! Nece nama neuki srpsko-cifutki crv iz genocidnog tel aviva koji je rekorder po zlu, ubijanju, silovanju, kradji i i srpski bot iz smrdije dje su abortusi ko dobar dan da nam pricaju i pisu ovde. Savi taj rqcvasti jezik smradu i vrati se u rupu i pokri se usima od sramote.
Reply | Report to administrator
SRB
-1 # SRB 2018-02-13 09:07
Haha,ako si rodjen 1992-1995,znaci da smo mozda i rod,hahaha :D :D :D
Reply | Report to administrator
Ljeteca Baklava
0 # Ljeteca Baklava 2018-02-13 10:28
Moguce al sa turske strane : :roll: :roll: :lol: posto ti ispadas veci turcin od mene :lol:
Reply | Report to administrator
SRBin
0 # SRBin 2018-02-13 12:22
Ahahaha,ko vas ocevi sve neki cetnici,ustase,Holandjani,Crnogorci,Grci,Bugari.Ko liko se samo hrvatskih kopilana rodilo u Ahmicima... :eek:
Reply | Report to administrator
Nislija
-1 # Nislija 2018-02-13 10:07
E ne kenjaj. Licno je moje drustvo i ja spavalo sa vise bosnjakinja po NIsu u studentskom domu.
Mogu misliti kako je u Beogradu.
Kada dodju devojke ko pustene sa lanca. To i sami znate pa vas mnogo boli sto vam obrazovanane spavaju sa Srbima. Pitam se zasto sa nama i sta ih privlaci?
Posebno pozdrav za sestre iz Novog Pazara. Merima javi se, i seti se 2008, soba 402. Znas ko sam.
Nemate pojma kakve su nam bile noci dok se vi klanjate one spavaju sa nama hahahahahaha
pa se posle pitate o abortusima.
Reply | Report to administrator
Ljeteca Baklava
0 # Ljeteca Baklava 2018-02-13 10:25
Hahaha ada koja ce sa vama da spava kad smrdite ? Pa vas i vase izbegavaju hahaha :roll: :lol:
Reply | Report to administrator
SRBin
-1 # SRBin 2018-02-13 12:24
Tvoja nana,seja i cera :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Reply | Report to administrator
Saki
0 # Saki 2018-02-13 15:24
Eh kad bih ja pozdravio sve velikodusne srpkinjice sa Zvezdare iz Rifata Burdzevica. Jes bilo lijepi...
Reply | Report to administrator
Bosnjak
0 # Bosnjak 2018-02-13 18:36
Koliko je Bosnjakinja silovano bolje nam je da sutimo
Reply | Report to administrator
Pazarce
+1 # Pazarce 2018-02-13 08:03
Ruzni i prevrtljivi jevreji su tako slabi da to nije normalno. Palestina jw dokaz koliko su ti cufuti slabi. Zadnji rat na kopnu, HAMAS hi pocijepa, kriju se cifuti po tenkovima, bjeze u rupe, ko *i*ke! Nije ni cudo da ih golorki narod Hrabre Palestine pobjedjuhe jer ri okupatori nrmaju volje i snage za rat jer znaju da cine zlocin. Najvise samoubistsva ima u jevrejskoj vojci jer svaki moral im je unisten. Hahaha te sise od kako znam za sebe nikad se nisu borili muski, te iza nekih utvrda, zidova, tr iza brda! Znaju koliko su slabi pa ne smiju, pricaju nesyo ovo ono a Palaestina i njen narod brz oruzija ne moxe im nista! Hahaha hrabri muslimani idu kamenjem na jevrejw a oni bjeze ko misevi. Srbadija ce se sama istrijebit, oni ni morala ni casti ni postovanja niceg nemaju, svaki treci srbin pijan i psuje sta stigne, sami sebe mrzu. Dok jevreji plasljivi, su samo malo ruzniji od srba a ista govna! Jevreji su gotovi, Allah ce poslat robove svoje na cifute da ih unisti i oni to znaju!
Reply | Report to administrator
SRBin
-3 # SRBin 2018-02-13 09:04
Preglup si.Navedi mi ime jednog bosnjackog naucnika poput Srba Pupina,Milankovica ili Tesle za koje zna ceo svet.Nema? Kako i da bude kad postojite 26 godina.Enjoy. :-) :-) :roll:
Reply | Report to administrator
s.b.
+4 # s.b. 2018-02-13 10:04
Koji si ti bolesnik - patoloski slucaj!? Em glup em neobrazovan em pun mrznje! Nauka je pojam o kom ti pojma nemas! Milankovic je poznat po "nebeskoj mehanici" pa je zato postao popularan kod nebeskog naroda! Za tebe i slicnim tebi sa naucnicima je isto kao sa herojima! Heroji su ti koljaci dece - Mladic, Karadzic i ostala bagra a ne Srdjan Aleksic. I Pupin i Tesla su postali poznati kada su izuli srpske opanke i otisli u Ameriku a nisu ostali ovde - gde si dasa i veliki krokodil u maloj bari, samo ako mrzis druge!. Najpre se dogovori sa Hrvatima da li je Tesla vas ili njihov! Pa ako se i dogovoris, proucavaj Teslu i njegov zivot! On se odrekao nacije u ime nauke, ako bas hoces da znas! A kad sve to "razbistris" proucavaj istoriju ... pa ces videti ko su ti preci!
Reply | Report to administrator
Ljeteca Baklava
0 # Ljeteca Baklava 2018-02-13 10:37
Postovanje! Sad je ovaj srbin u depresiji :roll: :lol: :lol: srbine ala si glup haha
Reply | Report to administrator
SRBin
-5 # SRBin 2018-02-13 12:31
Krele,hajde kod mufte na raport! Sve ce on vas naciste da dovede u red! Evo,salje ti selam iz Beograda i kaze da ne laprdas.Nabroj mi bar ti jednu znacajnu licnost iz duge bosnjacke istorije :-) :-) :-)
Reply | Report to administrator
SRBin
-3 # SRBin 2018-02-13 12:37
s.b. mesas babe i zabe ali nema veze,sve ce ti objasniti dr.Zukorlic ;-)
Reply | Report to administrator
Ljeteca Baklava
-1 # Ljeteca Baklava 2018-02-13 10:21
Hahaha eto ti Teslu, bio je musliman! Pred kraj zivota primio Islam :lol: :-| 8) hahaha
Reply | Report to administrator
SRBin
-1 # SRBin 2018-02-13 12:33
Srba ima svih vera,bilo i bice,nekad si i ti bio a Tesla zamalo Bosnjak ahahahaha :-) :-) :-) :-) :-)
Reply | Report to administrator
Saki
0 # Saki 2018-02-13 15:21
Ne zamjerite mu braco. Ovo iz njega progovara pradjed mu Hasan aga kome je prabika ovog smrada hizmet cinila. Buni se Hasan aga i zali sto ga nije za kleku otreso nego doprineo da se napravi vaki monstrum koji je bruka civilizacije
Reply | Report to administrator
Saki
-1 # Saki 2018-02-13 15:31
A evo Turci opet age po Srbiji :).Otvaraju fabrike i zaposljavaju srpkinjice. Bice opet svasta...jbg
Reply | Report to administrator
Bosnjak
0 # Bosnjak 2018-02-13 18:34
Mi bi neku fabriku kod nas zato i kukamo da smo gladni i zato se iselismo.Turke bas briga za nas
Reply | Report to administrator
Dodaj komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.