Priboj - Ugroženi kuće, pruga i put

U Priboju, ispod brda Panja glava, na lokaciji Glišina voda, opet se aktiviralo klizište, koje sada ugrožava kuće meštana, saobraćajnicu koja spaja dva dela grada kao i prugu Beograd – Bar.

ekspertski tim glisina voda 678x381
Ekspertski tim Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, došao je u utorak u Priboj kako bi pomogao da se reši ovaj problem.

Ovo klizište je povremeno aktivno već 40 godina, ali je ove godine zbog velike količine padavina i otapanja snega i leda skoro potpuno pukao potporni zid koji, na ovom mestu razdvaja brdo i put drugog reda A191, koji vodi od Bistrice prema Uvcu i granici sa Bosnom . Zbog toga je republički saobraćajni inspektor, pre desetak dana naložio da se ovde putnički saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom, uz upotrebu svetlosne signalizacije. Pored saobraćajnice i pruge Beograd – Bar koja se nalazi odmah ispod puta, ugrožene su i kuće i životi dvadesetak porodica koje žive u ovom delu grada. Mnogi od njih kažu da su se u poslednjih mesec dana na zidovima njihovih kuća pojavile nove velike pukotine. Zbog klizišta došlo je i do pucanja vodovodnih cevi zbog čega ima problema u snabdevanju pijaćom vodom žitelja starog dela grada.

– Pored ugroženosti stambenih objekata, pruge i puta, najveći problem bi nastao kada bi došlo do klizanja ovog terena u Lim, kaže Dragomir Rabrenović, direktor Geološkog zavoda Srbije. On dodaje da je zadatak stručnjaka Zavoda da sagledaju situaciju i predlože način sanacije ili neko drugo rešenje koje će trajno rešiti ovaj problem. Pored Ekspertskog tima Sektora za vanredne situacije, po rečima, predsednika opštine Priboj Lazara Rvovića, u rešavanje ovog problema uključena je i Kancelarija za javna ulaganja, što, kako kaže daje nadu da će ovaj dugogodišnji problem biti trajno rešen. (Danas)

Dodaj komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.