Dr. Miloš Božović o porodilji iz Pribojske Banje koja je preminula

Januara 2018. godine u bolnici u Priboju obavljen je porođaj carskim rezom porodilje Biljane Slović iz Pribojske Banje, nakon čega je poslije određenih komplikacija ista preminula 3. Marta u ginekološko-akušerskoj klinici u Beogradu .

bolnica pp

Poslije obavljenog  porođaja pacijentkinja je bila dobro do 4-5. januara, kada je krenula temperatura a tek 25. januara dovežena je u opštu bolnicu u Užice u teškom stanju sa sumnjom na emboliju pluća.

„Nije zatvorena čak ni istorija gore, nego je poslata sanitetskim prijevozom, kod nas je dijagnostikovana embolija pluća, sutradan je određen konzilijum sačinjen od svih relevantnih ljekara od ginekologa, kardiologa, infektologa i određena je određena terapije za taj stepen sepse koja je bila razvijena“

Međutim njeno stanje je bilo veoma teško i dalje pa je odma po završetku vikenda u dogovoru sa načelnikom ginekološko-akušerske klinike  prevezena u Beograd 30. januara, gdje su se ljekari borili za njen život sve do 3. marta kada je preminula, tada se oglasio otac preminule porodilje koji je najavio krivične prijave protiv ljekara u bolnici u Priboju a kako bi se situacija sagledala i utvrdila sve činjenice radi unutrašnje kontrole zdravstvenih ustanova u kojima je Biljana liječena, mjere su preuzete i u zdravstvenom centru Užice .

„Ja sam formirao komisiju za naš unutrašnji stručni nadzor iz zdravstvenog centra, odnosno opšte bolnice Užice, nevezano od ljekara koji nisu liječili pacijentkinju, paralelno s tim formirana je komisija kod nas, obaviješteno je normalno Ministarstvo zdravlja. Ministarstvo zdravlja je formiralo koliko imamo informaciju i eksternu komisiju, tako da ćemo da sagledamo sve te činjenice, sve nalaze komisija i onda ćemu preduzeti odgovarajuće mjere.“

O rezultatima stručnog nadzora neće se govoriti sve dok sve tri komisije ne završe svoj rad, nakon čega će biti sačinjen objedinjen izvještaj, dodaje Božović

Podsjetimo, otac preminule porodilje, za smrt svoje ćerke okrivio je ljekare u Pribojskoj bolnici koji su obavili porođaj, optužujući ih da je nisu adekvatno liječili i protiv njih je podnio tužbu. On je poručio da će pravdu potražiti na sudu, kako se tragedija njegove porodice nikome ne bi ponovila.

SANA

IZVOR: TV5

Dodaj komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.