Mujović: Neophodna potpunija integracija osoba sa invaliditetom

Sjenica - Predsednik opštine Hazbo Mujović posetio je Udruženje osoba sa invaliditetom „Povetarac“ Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović sa korisnicima usluga udruženja "Povetarac", foto: sajt opštine Sjenica iz Sjenice osoba sa invaliditetom i porazgovarao sa decom korisnicima usluga Udruženja, kao i sa njihovim roditeljima i starateljima, saopšteno je na sajtu opštine.

3.dec01

Udruženje „Povetarac“ od svog osnivanja 2003. godine realizuje aktivnosti pružanja podrške deci i osobama ometenim u razvoju, kao i njihovim roditeljima, a poslednjih nekoliko godina i pomoći u kući starim, bolesnim i iznemoglim licima, od kojih su mnoga osobe sa invaliditetom.

Zahvaljujući svestranoj podršci lokalne samouprave Sjenica i resornog ministasrtva, izgrađen je i opremljen objekat dnevnog boravka za decu i roditelje i obezbeđen stabilan izvor finansiranja projekata i ostalih programskih aktivnosti udruženja.

U Udruženju kažu da imaju odličnu saradnju sa partnerima i saradnicima Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, škola, predškolske ustanove kao i sa drugim organizacijama i pojedincima.

Uspešnom radu udruženja doprinosi tim stručnjaka raznih profila kao i potreban broj akreditovanih gerontodomaćica-negovateljica.

Predsednik opštine Hazbo Mujović i predsednik Udruženja „Povetarac“ Zlatko Jusufović, u narednoj godini obećali su nova ulaganja, podizanje kvaliteta rada, veći obuhvat korisnika usluga sa seoskog područja i druge mere sa ciljem brže i potpunije integracije osoba sa invaliditetom u sveukupna zalaganja i napore društva i lokalne zajednice radi boljeg života svih građana.

Add comment
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Vijesti sa najviše komentara