Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

Morska voda na Maloj plaži u Ulcinju nije za kupanje

Na svih ostalim crnogorskim kupalištima morska voda je odličnog kvaliteta, sanitarno je ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju

4aaa9b916853ffebd58fefbeb39061ae

-- Koncert za pamćenje Dine Merlina na Velikoj plaži u Ulcinju (VIDEO)

-- Ulcinj u vlasništvu Sandžaklija

Morska voda na Maloj plaži u Ulcinju nije za kupanje i rekreaciju, jer je kvalitet vode van propisanog. Na svih ostalim crnogorskim kupalištima morska voda je odličnog kvaliteta, sanitarno je ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju. To su najnoviji rezultati analize analiza morske vode koju je Javno predzeće za upravljanje morskim dobrom u saradnji sa Institutom za bilogiju mora sprovelo na 100 kupališta od Ulcinja do Herceg Novog.

Evo dokle se stiglo sa radovima na 'Kapiji Pešteri' (VIDEO)

          

„Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta duž crnogorskog primorja, koje je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 2. do 3. avgusta pokazali su da je na 95 kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, na četiri kupališta bio K2 klase, dok je na jendom kupališta voda bila van propisanih granica. Ovakvi rezultati govore da je na većini crnogorskih kupališta morska voda sanitarno ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju“, naveli su u JP „Morsko dobro“

U opštini Herceg Novi, od ukupno 21 kupališta, na njih 18 voda je bila kvaliteta K1, dok je na preostala 3 voda bila kvaliteta K2. Na svih 15 kupališa u opštini Kotor i 9 kupališta u opštini Tivat, na kojima je rađena analiza, morska voda je bila kvaliteta K1. Od ukupno 27 kupališta u opštini Budva na njih 26 voda je bila kvaliteta K1 klase, dok je na jednom kupalištu voda bila kvaliteta K2. Slična situacija je bila i u opštini Bar, gdje je od ukupno 12 kupališta na kojima se radi analiza, voda bila kvaliteta K1 na njih 11, a kvaliteta K2 na jednom kupalištu. Na 15 kupališta u opštini Ulcinj, voda je bila kvaliteta K1 klase, dok je na kupalištu Mala plaža voda bila van propisanog kvaliteta.

„Javno preduzeće je obavijestilo nadležne inspekcijske organe o stanju kvaliteta vode na ovom kupalištu, i zatražilo hitnu inspekcijsku kontrolu predmetne lokacije, dok je korisnik istako crvenu zastavicu na kupalištu. Nakon dobijenih podataka, Institut za biologiju mora je nastavio uzimanje uzoraka morske vode sa ove lokacije, a o rezultatima odrađenih analiza ćemo naknadno obavijestiti javnost“, ističu u javnom preduzeću.

HOROR U BUDVI - Sandžaklija bivšu ženu nožem izbo po glavi i vratu

          

Programom za 2017. previđen je monitoring kvaliteta morske vode na ukupno 100 lokacija duž crnogorskog primorja i to: 16 u opštini Ulcinj, 13 u opštini Bar, 25 u Budvi, 10 u Tivtu, 15 u Kotoru, i 21 na teritoriji opštine Herceg Novi. Predviđeno je da se analize vrše u petnaestodnevnim intervalima u periodu od maja do oktobra.

Uredbom o klasifikaciji i kategorizaciji površinskih i podzemnih voda, morske vode koje se koriste za kupanje i rekreaciju, na osnovu obavezujućih mikrobioloških parametara razvrstavaju se u dvije klase i to: klasa K1-odlične, klasa K2-zadovoljavajuće, dok uzorci čije vrijednosti prelaze propisane granice za ove dvije klase se svrstavaju u grupu Van klase..

Dodaj komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Vijesti sa najviše komentara

SANDZAKLIVE ANDROID APLIKACIJA

Pratite Sandzaklive portal i putem Android aplikacija za Vaš mobitel. Preuzmite aplikaciju i prvi saznajte najnovije vijesti .

Aplikaciju možete preuzeti klikom na link : https://play.google.com/store/apps/details?id=sandzaklive.aphtn